Hlavní obsah

Královna chce osobně zjistit, který člen rodiny se ptal na barvu Archieho kůže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až po dvou dnech vydal Buckinghamský palác reakci na třaskavé interview prince Harryho a vévodkyně Meghan. Zřejmě nejtěžší ránu královské rodině způsobila Meghan, která naznačila, že by jejich prvorozený syn Archie nemusel dostat královský titul kvůli barvě své kůže. Královna Alžběta II. kvůli tomuto nařčení hodlá osobně vyzpovídat členy královské rodiny, aby zjistila, za jakých okolností k onomu dotazu došlo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rozhovor Harryho a Meghan vidělo po celém světě zhruba 50 milionů lidí, a tak bylo jasné, že královský palác nemůže interview ponechat bez odpovědi. Téměř dva dny Británie se zatajeným dechem čekala, jaká bude.

Kdo se bál „tmavého” dítěte Meghan? Jeden žhavý kandidát odpadl

Koktejl

Vévodkyně Meghan přišla s obviněním, že to, že jejich syn Archie nedostal královský titul, mohlo být způsobeno obavami, že by neměl tu „správnou barvu kůže”. Matka Meghan je totiž afroamerického původu.

Právě údajný dotaz jednoho z užších členů královské rodiny, který se měl prince Harryho zeptat, jak tmavá Archieho kůže bude, je tím, co z celého interview způsobilo paláci nejvíce škody.

Výbušný rozhovor Harryho a Meghan královnu rozesmutnil

Evropa

Podle zdrojů britského bulvárního deníku Daily Mail královna čekala až do úterního večera a nereagovala už v pondělí proto, aby dala možnost Britům zhlédnout rozhovor na britské stanici ITV, která ho vysílala v pondělí večer.

Se závažnými obviněními se podle zdrojů z paláce královna hodlá vypořádat osobně během schůzek jeden na jednoho, aby zjistila, kdo dotaz položil a jaký byl kontext. Toto tvrzení podporuje i oficiální vyjádření, ve kterém se uvádí, že výroky Meghan a Harryho „byly přijaty s veškerou vážností a budou řešeny v soukromí rodiny“.

Chtěla jsem se zabít. V královské rodině se báli o barvu kůže dítěte, uvedla Meghan

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám