Hlavní obsah

Princ Harry se v dalším rozhovoru opět navezl do královské rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pohřbu prince Philipa se zdálo, že by se vztahy mezi princem Harrym a zbytkem královské rodiny mohly postupně pomalu zlepšovat. Poslední interview vévody ze Sussexu, odvysílané tento týden, však ukázalo, že tomu tak není.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry

Článek

Dalo se čekat, že princ Harry svůj postoj ke královské rodině nezmění ze dne na den. Přesto jeho poslední, hodinu a půl dlouhý rozhovor pro podcast Armchair Expert herce Daxe Sheparda Buckinghamský palác značně roztrpčil.

Princ Harry v něm přirovnal život v královské rodině k filmu Truman Show, kde hlavní hrdina žije izolován pod dohledem televizních kamer pro zábavu diváků, či k životu v zoologické zahradě. Na paškál si vzal i svého otce. Princ Charles podle Harryho trpěl postavením svých rodičů a své utrpení pak přenesl na něj.

Viděl jsem za oponu toho všeho, viděl jsem ten obchodní model a to, jak to všechno funguje. Toho nechci být součástí.
princ Harry

„Nemyslím, že bychom měli ukazovat prstem nebo kohokoliv vinit. Pokud však, mluvíme-li o rodičovství, zakouším bolest či utrpení, které zakoušeli mí rodiče, musím ten cyklus rozbít, abych to nepřenášel dál,“ uvedl Harry.

Právě proto se společně s Meghan rozhodli odejít do USA. „Nebylo to v plánu, ale někdy musíte udělat takové rozhodnutí a upřednostnit rodinu a své mentální zdraví,“ vysvětlil vévoda ze Sussexu.

Harry už nechtěl být součástí byznysu

Tomu, že byl princ Harry v rodině nespokojený, nasvědčují i jeho výstřelky a excesy v mládí. Být členem královské rodiny je zaměstnání na plný úvazek, a to se Harrymu nikdy nezamlouvalo.

Princ Charles si na soukromý rozhovor s Harrym pozval raději i druhého syna

Koktejl

„Víte, je to práce – usmívej se a smiř se s tím. Bylo mi po dvacítce, když jsem si pomyslel: Tenhle džob nechci. Nechci tu být, nechci to dělat. Podívejte se, co to udělalo s mojí mamkou. Jak se v tomhle můžu usadit a mít ženu a rodinu, když vím, že se to stane zase,“ uvedl Harry.

„Viděl jsem za oponu toho všeho, viděl jsem ten obchodní model a to, jak to všechno funguje. Toho nechci být součástí,“ dodal s tím, že právě krátce po seznámení s Meghan začal docházet na terapie, během kterých se rozhodl „přestat si jen stěžovat“ a začal jednat.

Dělají, že nic není jejich chyba

Buckinghamský palác, jak je jeho zvykem, Harryho rozhovor nekomentoval. Podle zdrojů britských médií je však jasné, že palácovým zaměstnancům interview přidělalo další vrásky na čele.

Princové William a Harry vzdali poctu svému dědečkovi

Koktejl

„Vypadají, že si dělají kariéry na tom, že hovoří o svých kariérách předešlých. To moc nepomáhá,“ uvedl zdroj z paláce pro britský bulvární deník Daily Mail. Zdroj nadále podotkl, že podle rozhovorů Harryho a Meghan to vypadá, že „nic není jejich chyba“.

Kritici manželů Sussexových rovněž uštěpačně připomínají, že mluvit o ukončení privilegovaného života z šestnáctipokojového domu je poněkud pokrytecké. Všímají si rovněž, že Harry ve svých posledních vystoupeních změnil svůj akcent. Typická královská angličtina zmizela, snad proto, aby se více přiblížil svému novému publiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám