Hlavní obsah

Před 30 lety ztratil paměť i rodinu. Díky zprávám o koronaviru si zase vzpomněl

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se před desítkami let vydal za prací, těžko ho mohlo napadnout, že vlastní rodinu uvidí až za 30 let, navíc díky globální pandemii koronaviru. Přesně to se však stalo Číňanovi Ču Ťia-mingovi, jenž v roce 1990 vyrazil ze svého rodného města hledat práci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ťia-ming našel práci jako dělník v provincii Fu-ťien, která leží asi 1300 kilometrů od jeho rodného města, kde nechal rodiče a čtyři sourozence. Hned během prvního roku však utrpěl vážný pracovní úraz hlavy, po kterém téměř kompletně ztratil paměť.

Vzhledem k tomu, že kromě paměti ztratil i doklady, bylo velmi těžké dohledat, kdo vlastně je. Ťia-ming přišel o práci a ocitl se na ulici. Později se na něj usmálo štěstí, když dostal nabídku žít s manželským párem, se kterým se spřátelil.

103letá Číňanka se uzdravila z nákazy koronavirem. Nebyla to náhoda

Koronavirus

V roce 2015 se všichni tři odstěhovali do provincie Če-ťiang, odkud manželský pár pochází. Ťia-ming i přes to, že se podle svých slov cítil znovu jako doma, nikdy nepřestal toužit po vzpomínce na svoje rodné město.

Pomohly zprávy

V posledních letech se Ťia-mingovi začaly vracet alespoň střípky vzpomínek, na svůj původ si však stále nedokázal vzpomenout. Zlom přišel až nyní, když při sledování aktuálních zpráv o šíření nákazy novým koronavirem zahlédl reportáž o městě Čch'-šuej. V tu chvíli si po 30 letech vzpomněl, že právě z tohoto města pochází.

Šťastný muž navštívil policejní stanici, kde mu pomohli najít vlastní rodinu. Ťia-ming zjistil, že jeho 83letá matka a další sourozenci stále žijí v rodném městě a po desítkách let se znovu mohou setkat. Setkání už se nedožije Ťia-mingův otec, jenž zemřel před 18 lety.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Myslela jsem si, že už tě v životě neuvidím,” sdělila dojatá matka svému ztracenému synovi během prvního videohovoru z policejní stanice.

Ťia-minga bude pravděpodobně čekat také poměrně dost papírování. Město jej totiž po několika letech vyřadilo z evidence osob, poté co byl v registru pohřešovaných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám