Hlavní obsah

Bojovali proti ničivým požárům v Austrálii, teď je čeká vodní dobrodružství

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výletní loď Spectrum of the Seas kvůli koronaviru musela změnit plány a přesunula se z Asie k australským břehům. Společnost Royal Caribbean, která plavidlo provozuje, se rozhodla při této příležitosti nabídnout dvě plavby na mamutí lodi všem hasičům, policistům, záchranářům a dobrovolníkům, kteří se zapojili do boje s ničivými požáry v zemi.

Foto: Profimedia.cz

Loď Spectrum of the Seas ve Vladivostoku v září 2019

Článek

Obří výletní loď v ceně několika desítek miliard dolarů kotví v Sydney, v asijských vodách nebyla už více než 14 dní a koronavirus SARS-CoV-2 se u nikoho z posádky neprojevil.

Vedení společnosti Royal Caribbean se však rozhodlo neprodávat pobyty na lodi komerčně, ale první dvě jízdy věnovat těm, kteří s vypětím všech sil bojovali s požáry.

„Je nám ctí nabídnout dvě plavby na palubě naší nejnovější lodi těm, kteří neúnavně bojovali s lesními požáry. Jsme šťastní, že můžeme nabídnout statečným členům naší komunity a jejich rodinám možnost přidat se k nám a na pár dní relaxovat a bavit se,“ uvedl mluvčí společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Příjezd Spectrum of the Seas do Vladivostoku (2019)

Loď Spectrum of the Seas je výletní lodí třídy Quantum, třetí největší třídy výletních lodí. Měří 347 metrů, disponuje 18 palubami (z toho 16 je přístupných cestujícím). Celkem pojme na 4905 pasažérů, kterým může nabídnout 20 restaurací, bazény, surfování v bazénu na umělých vlnách či větrný tunel pro simulaci volného pádu.

Těžce zkoušená Austrálie. Po ničivých požárech ji decimují lijáky

Svět

Firma detaily plavby upřesní příští týden, už teď je plánuje podniknout další plavby jako výraz díků. Podle jejího šéfa Michaela Bayleyho zakotví loď v Číně, až nebude existovat riziko nákazy koronavirem, a nabídne plavby těm, kteří bojovali proti nákaze.

Reklama

Výběr článků

Načítám