Hlavní obsah

Trump má svou první mobilní aplikaci

V pondělí vydala mediální společnost amerického exprezidenta Donalda Trumpa svou první mobilní aplikaci, prostřednictvím které je možné se připojit k nové sociální síti zvané Truth Social (Sociální pravda). Stahovat ji však mohou prozatím pouze majitelé iPhonů od Applu.

Foto: repro App Store

Aplikace Truth Social

Článek

„Tento týden se začneme objevovat v obchodě App Store společnosti Apple,“ řekl stanici Fox News Devin Nunes.

Bývalý republikánský zákonodárce byl v minulosti jedním z nejhorlivějších Trumpových zastánců v kauze údajného vměšování Ruska do amerických prezidentských voleb z roku 2016 a v procesu ústavní žaloby, kterou proti šéfovi Bílého domu v roce 2019 vznesla Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu. „Naším cílem je, a myslím, že se nám to podaří, abychom do konce března byli plně funkční alespoň v rámci Spojených států,“ prohlásil Nunes.

Od pondělí je aplikaci možné stahovat prostřednictvím App Storu na zařízení s logem nakousnutého jablka. Kdy bude k dispozici aplikace pro Android, zatím Nunes neprozradil.

Trumpova firma zaměřená na sociální média si zajistila miliardu dolarů

Internet a PC

Spory se sociálními sítěmi

Trump a představitelé největších sociálních sítí společně vedou spory již několik let. V minulosti docházelo nejčastěji k blokacím jednotlivých příspěvků, pokud sociální sítě uznaly, že tehdejší prezident šíří dezinformace.

Nejčastěji se tak stávalo na Twitteru, který využíval Trump ke kontaktu se svými příznivci nejčastěji. Exprezident si proto nebral při kritice vedení této mikroblogovací sítě vůbec žádné servítky.

Donald Trump, 45. prezident USA

Volby USA

Situace nicméně ještě vygradovala poté, co 6. ledna pronikli Trumpovi příznivci do Kapitolu a dopouštěli se tam rabování i násilností. Prakticky všechny sociální sítě se rozhodly zablokovat všechny účty tehdejšího prezidenta.

Obávaly se totiž, že Trumpovy výroky budou zvyšovat „riziko dalšího podněcování k násilnostem“. Vedení Twitteru například uvedlo, že účet již nikdy exprezidentovi nezpřístupní.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Donald Trump

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám