Hlavní obsah

Za málo peněz hodně muziky. Levný mobil od TCL strčí dražší konkurenci do kapsy

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost TCL se těší velké popularitě především v zámoří, na tuzemském trhu se zatím zákazníkům tolik do paměti nevryla. To je patrně i hlavní důvod, proč se výrobce snaží zaujmout velmi agresivními cenovkami. Příkladem je i model TCL Plex, který svou výbavou strčí i o několik tisíc korun dražší konkurenty do kapsy.

Foto: archív výrobce

TCL Plex

Článek

TCL Plex se aktuálně v obchodech nabízí za 5990 Kč, což odpovídá přístrojům nižší střední třídy. Při pohledu na hardwarovou výbavu by však patrně většina uživatelů hádala, že jde o citelně dražší přístroj.

V útrobách telefonu se ukrývá procesor Qualcomm Snapdragon 675, jehož osm jader dovede pracovat při frekvenci až 2000 MHz. Tento čip má k dispozici 6 GB operační paměti, což je hodnota, která rozhodně ještě není samozřejmostí ani u telefonů s cenovkou okolo 10 tisíc korun.

Xiaomi Redmi Note 8T v testu: Fotomobil za pět tisíc korun

Testy

Kapacita úložného prostoru činí 128 GB, přičemž výrobce nezapomněl ani na slot pro paměťové karty.  Displej nabízí úhlopříčku 6,53 palce při rozlišení 2340 x 1080 obrazových bodů. Počítat je tedy nutné s tím, že jde spíše o rozměrnější telefon – to dokládají i proporce 76,6 x 162,2 x 8 mm a hmotnost 192 g.

Telefon má k dispozici hned čtyři fotoaparáty. V průstřelu na čelní straně se nachází 24MPx senzor, vzadu jsou pak další tři objektivy. Hlavní fotoaparát nabízí rozlišení 48 MPx, dále je pak k dispozici 16MPx širokoúhlý snímač a 2MPx senzor, který se stará o měření hloubky ostrosti. Díky tomu mají jednotlivé momentky podobný nádech jako snímky ze zrcadlovky.

TCL Plex je dále vybaven akumulátorem s kapacitou 3820 mAh, což by bez problémů mělo zajistit celodenní výdrž i při náročnějším využití. Potěší také rychlé 18W nabíjení, které bývá zpravidla výsadou až dražších telefonů.

Foto: archív výrobce

TCL Plex

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám