Hlavní obsah

Mobilní modla hráčů stále v nedohlednu. V Česku se oficiálně nenabízí

Novinky, ort

Chytrý telefon Red Magic 5G představila společnost Nubia již v březnu. Přestože v zahraničí se začal tento model zaměřený na hráče prodávat prakticky hned poté, v Česku se oficiálně nenabízí ani po třech měsících. A změna je v nedohlednu.

Foto: archív výrobce

Red Magic 5G

Článek

V tuzemsku totiž model Red Magic 5G nemá zalistovaný žádný velký prodejce, a to navzdory tomu, že v Evropě se již tato novinka běžně prodává. Například v sousedním Německu je možné smartphone od společnosti Nubia zakoupit za 599 eur, tedy v přepočtu necelých 16 tisíc korun.

Je to poměrně škoda, neboť přístroj s magickým názvem je po všech stránkách herním smartphonem, který bude jen těžko hledat konkurenci. Jde totiž o první chytrý telefon, který je vybaven displejem s rychlou obnovovací frekvencí 144 Hz. To by mělo hráčům přinést ostřejší obraz, a především v rychlých sportovních titulech i cennou konkurenční výhodu.

Foto: archív výrobce

Red Magic 5G

Panel o úhlopříčce 6,65 palce mimochodem nabízí rozlišení Full HD+. Vzhledem k tomu, že u něj byla použita technologie AMOLED, obrazovka by měla vynikat také svým barevným podáním a dobrými pozorovacími úhly.

Výrobce si od tohoto telefonu patrně slibuje, že zaujme především náruživé hráče.

Nejrychlejší displej na trhu výrobce podpořil také nejvýkonnějším mobilním čipsetem. Alespoň v rychlosti připomeňme, že nový čipset s pořadovým číslem 865 je nástupcem loňského modelu Snapdragon 855 od Qualcommu. Ve srovnání s ním by měl být až o čtvrtinu výkonnější, což je zásluha nové generace jader nazývaných Kryo 585.

Nejvýkonnější mobil na světě se v Česku přestane prodávat

Mobil

Tento osmijádrový čip se skládá z jednoho výkonného jádra taktovaného na 2,84 GHz, tří podpůrných jader s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader taktovaných na 1,8 GHz.

Hráče bude jistě zajímat, že čipset nabízí až o 20 procent vyšší výkon také v oblasti mobilní grafiky. Snapdragon 865 je totiž vyzbrojen novým grafickým jádrem Adreno 650.

Co se další hardwarové výbavy týče, je telefon vybaven 16GB operační pamětí a 256GB úložištěm. Platí to nicméně pouze v případě nejvýkonnější verze, levnější varianty budou mít pouze poloviční kapacitu úložného prostoru a 8 nebo 12 GB operační paměti.

Na zadní straně telefonu nalezneme tři objektivy. Ten hlavní nabízí rozlišení 64 MPx a díky funkci skládání pixelů dovede vytvořit v nižším rozlišení prokreslenější momenty s více detaily. Dále je k dispozici širokoúhlá kamera s rozlišením 8 MPx a makro fotoaparát, který má však rozlišení jen 2 MPx. Pro úplnost dodejme, že čelní kamera nabízí rozlišení 8 MPx.

Foto: archív výrobce

Red Magic 5G

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výměnné baterie do mobilů se mají vrátit

Evropští úředníci chtějí přimět výrobce mobilních zařízení, zejména telefonů a tabletů, aby dodávali přístroje s vyměnitelnými bateriemi tak, jak to bylo ještě...

Výběr článků

Načítám