Hlavní obsah

Jde proti Applu i Samsungu. OnePlus má novou vlajkovou loď

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští týden by se měla na pultech tuzemských obchodů objevit nová vlajková loď OnePlus 8 Pro. S ní půjde stejnojmenný výrobce po krku těm nejlepším telefonům od Applu i Samsungu. Zaujmout se snaží výkonným hardwarem, velkým AMOLED displejem a v neposlední řadě také líbivým vzhledem.

Představení chytrého telefonu OnePlus 8 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

V Česku bude OnePlus 8 Pro k dostání ve dvou různých provedeních. Základ nabídky bude tvořit verze s 8 GB operační paměti a se 128GB úložištěm, za tu zájemci zaplatí 25 499 Kč. Náročnější uživatelé pak mohou při ceně 27 999 Kč sáhnout po variantě s 12GB pamětí a 256GB úložištěm.

Zařazení do prémiového segmentu tedy naznačují už samotné cenovky. Není překvapením, že telefon je tedy poháněn tím aktuálně nejvýkonnějším mobilním čipsetem – Snapdragon 865.

Jde o osmijádrový čip, který se skládá z jednoho výkonného jádra taktovaného na 2,84 GHz, tří podpůrných jader s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader taktovaných na 1,8 GHz.

V Česku se loni prodalo přes 4,5 milionu mobilů. Nejpopulárnější je Samsung

Mobil
Foto: archív výrobce

OnePlus 8 Pro

Grafické jádro Adreno 650 slibuje až o 20 % vyšší výkon než v případě předchůdce. Akumulátor má kapacitu 4510 mAh a podporuje rychlé 30W nabíjení, z nuly na 100 % by se tak měla baterka dobít už za pouhých 23 minut.

Přístroj má AMOLED displej s velmi tenkými rámečky podél horní a spodní strany, na stranách není ohraničení vůbec, neboť se dotykový panel plynule přelévá na obě bočnice. Obrazovka nabízí úhlopříčku 6,78 palce a rozlišení 3168 x 1440 pixelů.

I díky použitému displeji zaujme OnePlus 8 Pro také svým vzhledem. Design působí čistým a uhlazeným dojmem, telefon se přitom bude nabízet v černém, zeleném a modrém provedení.

Foto: archív výrobce

OnePlus 8 Pro

Foto: archív výrobce

OnePlus 8 Pro

Ostudu novince nedělají ani fotoaparáty. Ten hlavní na zadní straně nabízí rozlišení 48 MPx a je napojen na objektiv se světelností F/1,8. Hned nad ním se nachází ultraširokoúhlá kamera s rozlišením 48 MPx, úhlem záběru 120° a se světelností F/2.2.

Vespodu je pak umístěna pětimegapixelová kamera, která slouží pro hrátky s hloubkou ostrosti. Tím nicméně přehled fotoaparátů nekončí, vedle této trojoké sestavy je umístěn ještě teleobjektiv s trojnásobným optickým přiblížením. Ten nabízí rozlišení osm megapixelů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám