Hlavní obsah

Žádná nová vlajková loď. Nejvíce jsou lidé spokojení s předloňským mobilem

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi zajímavý průzkum uskutečnila organizace American Customer Satisfaction Index, která zjišťovala, s jakými telefony jsou lidé za velkou louží nejvíce spokojení. Překvapivě nevyhrála žádná nová vlajková loď, na první příčce žebříčku se umístil smartphone, který se začal prodávat už předloni.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note9

Článek

Dotazník, na který odpovídalo více než 350 tisíc Američanů, se skládal z několika otázek. Lidé měli například zhodnotit, jak jsou spokojení s výdrží, výbavou, designem, kvalitou reproduktorů či fotoaparátů.

Podle jednotlivých odpovědí byl pak zhotoven žebříček, který shrnuje ty nejpopulárnější telefony vůbec – respektive takové přístroje, se kterými jsou lidé nejvíce spokojeni.

Levný iPhone strčí nejvýkonnější Androidy do kapsy, tvrdí šéf Applu

Mobil

Překvapivě se na přední příčky žebříčku nedostal vůbec žádný přístroj, který by byl vyroben v letošním roce. Do určité míry to samozřejmě může být dáno tím, že jsme teprve v polovině roku a například společnost Apple své stěžejní modely teprve vydá. První desítku opanovávají pouze telefony od Samsungu a Applu, tyto dvě značky totiž patří na americkém trhu k nejpopulárnějším.

Absolutní prvenství překvapivě nepatří americkému Applu a jeho iPhonu, ale modelu Galaxy Note9 od jihokorejského Samsungu. Jde o přístroj, který byl uveden na pulty obchodů již v roce 2018.

S ohledem na pokročilý věk již Samsung tento špičkový phablet nenabízí, na pultech obchodů je k mání od loňského léta nástupce s pořadovým číslem deset a letos by si měla premiéru odbýt další generace. Pár prodejců má devítku stále ještě v nabídce, jde však již pouze o doprodej skladových zásob. Ceny se podle Zboží.cz pohybují od 14 650 do 25 990 Kč. Tak velký cenový rozdíl je samozřejmě dán tím, že jednotlivé modely se od sebe liší velikostí úložného prostoru.

Přehled dalších deseti smartphonů, s nimiž jsou lidé nejvíce spokojeni, naleznete v tabulce níže.

Chytré telefony, se kterými jsou lidé nejvíce spokojeni
UmístěníSmartphoneSkóreUvedení na trh
1.Samsung Galaxy Note9852018
2.Samsung Galaxy S9+842018
3.Samsung Galaxy S10842019
4.Apple iPhone XS Max842018
5.Apple iPhone X832017
6.Samsung Galaxy S9832018
7.Apple iPhone 8 Plus832017
8.Samsung Galaxy S10+832019
9.Apple iPhone 11822019
10.Apple iPhone 6S822015
Zdroj: American Customer Satisfaction Index

Co umí Galaxy Note9?

Ve své době byl Galaxy Note9 jedním z nejvýkonnějších smartphonů na trhu, proti předchůdci byl až o třetinu výkonnější. To je zásluha především čipsetu Exynos 9810, u tohoto osmijádrového procesoru jsou čtyři jádra taktována na 2,7 GHz a další čtyři na 1,7 GHz.

Díky vysokému výkonu dokáže devítka zastat také funkci stolního počítače, stačí připojit klávesnici a monitor. Podporována je stejně jako u předchůdce technologie Samsung DeX. Dokovací stanice DeX Pad se však prodává samostatně.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note9

Úhlopříčka narostla z 6,3 na 6,4 palce. Rozlišení však zůstalo stejné, tedy 2960 x 1440 bodů. Obrazovka je zakřivená, plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být, stejně jako u předchůdce, využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

V porovnání s osmičkou se velkého vylepšení dočkaly také zvukové schopnosti tehdejší vlajkové lodi. Stereo reproduktory u modelu Note9 totiž byly vyvinuty ve spolupráci s experty ze společnosti AKG, podporována je také technologie Dolby Atmos.

Foto: archív výrobce

Na zadní straně nalezneme duální optiku.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám