Hlavní obsah

Rozhodně nekončíme, vyvrací Square Enix zvěsti o svém prodeji

Novinky, abr

V minulém týdnu přinesla agentura Bloomberg informace o tom, že je herní studio Square Enix na prodej. Kroužit okolo něj mělo dokonce hned několik potencionálních kupců. Vedení herního studia to však nyní rezolutně odmítlo.

Upoutávka na hru Final Fantasy XV: Royal Edition

 
Článek

„O prodeji společnosti neuvažujeme. Nechceme se zbavovat ani žádné její části,“ stojí v oficiálním prohlášení Square Enixu. Šéf tohoto herního studia Yosuke Matsuda jej rozeslal předním světovým médiím krátce poté, co agentura Bloomberg zveřejnila informace o možném prodeji.

Bloomberg se přitom ve svém tvrzení opíral o utajované zdroje, které měly být údajně přímo součástí jednání o prodeji.

První plody miliardové akvizice. Microsoft nabízí 20 herních legend

Hry a herní systémy

Žádné takové jednání se ale podle Square Enixu nekonalo. „Dokonce jsme ani neobdrželi nabídku na odkup společnosti nebo nějaké její části,“ doplnil Matsuda.

Japonská společnost Square Enix, plným názvem Square Enix Holdings Co., Ltd., vznikla již v roce 1975. Od samého začátku se přitom věnuje vývoji videoher. Mezi nejznámější série z dílny tohoto studia patří Final Fantasy, Dragon Quest a Kingdom Hearts, všechny spadají do žánru RPG.

Celá řada titulů od Square Enixu se těší mezi hráči nebývalému zájmu, jejich prodeje překonaly hranici 10 milionů prodaných kopií. V poslední době se studio zaměřuje i na tituly pro chytré telefony, jejichž popularita i v oblasti gamingu rok od roku stoupá.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Final Fantasy XV: Royal Edition

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám