Hlavní obsah

EA na nákupech, herní gigant převezme rivala Codemasters

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Redwood City

Herní gigant Electronic Arts koupí za 1,2 miliardy dolarů (26 miliard korun) britského konkurenta Codemasters, který se proslavil především svými automobilovými simulátory. O akvizici informovala agentura Reuters.

Upoutávka na hru Project CarsVideo: Slightly Mad Studios

 
Článek

Cena je nakonec citelně vyšší, než se předpokládalo. Okolo Codemasters totiž již dříve brousilo herní vydavatelství Take-Two Interactive Software, to však za převzetí nabízelo 485 pencí za akcii, jak připomněl server Businesswire. Proti tomu Electronic Arts nabídlo 604 pencí za akcii.

S ohledem na oznámení o uzavření dohody v pondělí výrazně posilovaly akcie Codemasters, jedna se obchodovala za 642 pencí, což představovalo nárůst zhruba o 20 procent.

Největší herní hity pod taktovkou Microsoftu. Softwarový gigant pohltil studio Bethesda

Hry a herní systémy

Důraz na automobilové simulátory

Codemasters stojí za celou řadou zajímavých závodních titulů. Z těch aktuálních se sluší zmínit například Dirt 5, Project Cars 3, Fast & Furious Crossroads, F1 2020 či GRID.

Vedení společnosti Codemasters v oficiálním prohlášení uvedlo, že „zvážilo různé aspekty nabídky EA a došlo k závěru, že obchod je pro akcionáře lepší než konkurenční návrh od Take-Two Interactive Software“.

Foto: repro codemasters.com

Stránky studia Codemasters

Hráči se přitom o své oblíbené tituly obávat nemusí, protože s jejich rozvojem se počítá i pod taktovkou EA. Tomuto hernímu gigantu nejsou automobilové simulátory totiž vůbec cizí, proslavil se především úspěšnou sérií Need for Speed.

EA se kromě toho věnuje ještě sportovním simulátorům, jako jsou NHL a FIFA, ale také sérii Sims, Star Wars či aktuálnímu hitu Apex Legends. Koupě Codemasters pomůže posílit pozici tohoto herního domu právě na poli automobilových simulátorů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám