Hlavní obsah

Velká herní akvizice. Zynga kupuje za miliardy konkurenční Peak

San Francisco

Americký výrobce počítačových her Zynga Inc. se dohodl na koupi tureckého výrobce her pro mobilní přístroje Peak za 1,8 miliardy USD (43,5 miliardy Kč), uvedla agentura Bloomberg. Dohoda pomůže firmě Zynga zvýšit počet denních aktivních uživatelů o 60 procent a je to zatím největší akvizice americké firmy, která mimo jiné stojí za hrou FarmVille.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry FarmVille

Článek

Dohoda, která přichází v době zvýšeného zájmu o hraní her kvůli karanténním opatřením souvisejícím se šířením koronaviru a omezeními dalších zábavních aktivit, by měla být dokončena ve třetím čtvrtletí. Uskuteční se z poloviny v hotovosti a z poloviny ve formě akcií.

Češi ve světě zaujali. Facebook koupil tvůrce hitu Beat Saber

Hry a herní systémy

Generální ředitel firmy Zynga Frank Gibeau očekává, že akvizice zvýší průměrný počet aktivních hráčů her firmy o více než 60 procent díky expanzi v zahraničí. Akvizice je podle něj také důležitá pro růst tržeb a ziskovost.

Společnost Peak byla založena v roce 2010 v Istanbulu. Patří mezi takzvané technologické jednorožce, tedy začínající soukromé technologické firmy, jejichž hodnota překonala jednu miliardu USD. Mezi její investory patří investiční společnosti Earlybird Venture Capital, Endeavor Catalyst a Hummingbird Venture. Velké oblibě se těší její hra Made in Istanbul, napsala agentura Bloomberg.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám