Hlavní obsah

Keanu Reeves dorazí později. Titul Cyberpunk 2077 se opět odkládá

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvůrci dlouho očekávaného titulu Cyberpunk 2077, ve kterém zazáří herec Keanu Reeves, hráče stále více napínají. Po odložení zářiové premiéry se chystané novinky nedočkáme ani v listopadu. Podle nejnovějšího prohlášení tvůrci hru odsunuli až na prosinec.

Trailer ke hře Cyberpunk 2077Video: archiv tvůrců

 
Článek

Cyberpunk 2077 je tak trochu prokletý titul. Kvůli nejrůznějším problémům byla totiž jeho premiéra několikrát odložena a hráči tak netrpělivě čekali, zda letos před Vánocemi skutečně vyjde, nebo nikoliv.

Necelé dva měsíce před Štědrým dnem přichází další posunutí. Místo 19. listopadu hra podle tvůrců vyjde až 10. prosince. „Může se jevit jako nereálné, že máme šanci během 21 dní něco změnit v tak masivní a komplexní hře. Ale opravdu to tak je,“ uvedli vývojáři z CD Projektu RED v otevřeném dopisu.

Platí to přitom nejen o PC verzi, ale také o variantách pro televizní konzole aktuální i nové generace, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S a Xbox Series X.

Keanu Reeves v hlavní roli. Titul Cyberpunk 2077 míří do lisoven

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077.

Titul Cyberpunk 2077 se inspiruje knihami Williama Gibsona, filmy Blade Runner či japonským anime megafilmem Ghost in the Shell či hrou Deus Ex. Jelikož ale hra vychází hlavně z pera tvůrců hry Cyberpunk, kde lze vytvořit jakoukoliv postavu, tak i tento díl zprostředkuje hráčům stejné možnosti.

Zajímavostí je, že každé rozhodnutí – od schopností, implantátů až po podobu samotné postavy – bude ovlivňovat hlavní příběh. Tvůrci také prozradili, že Cyberpunk 2077 se bude odehrávat po celém světě.

Foto: archív tvůrců

Keanu Reeves v titulu Cyberpunk 2077.

Lákadlem je i podpora ray tracingu, tedy extrémně věrné grafiky. Tato technologie dovoluje vypočítat přesné stíny, odrazy a lomy světla podle konkrétních materiálů a samotné scény.

Děj konkrétního titulu dokáže nabrat úplně jinou atmosféru, když v krvelačné vřavě vidíte lehce se pohupující vlnky v protékající řece nebo zahlédnete sebe samotného s puškou v ruce v odrazu okna. I pouhá rozsvícená lampička dovede vdechnout díky realističtějšímu vykreslení stínů hororový nádech prakticky jakékoliv místnosti.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám