Hlavní obsah

Ikonická herní konzole znovu ožila, kostičku po kostičce

Novinky, abr

Nintendo Entertainment System, zkráceně NES, patřil v minulém století k nejpopulárnějším herním systémům pro televizory. Doma jej chtěl mít bez nadsázky každý herní fanda. To je patrně hlavní důvod, proč letos před Vánocemi tato ikonická konzole znovu ožívá, ale trochu v jiné formě, než by většina lidí čekala. Fanoušci si ji mohou poskládat kostičku po kostičce.

Konzole NES postavená z kostek LegoVideo: archív výrobce

 
Článek

Vdechnout opět život herní konzoli NES se rozhodla ve spolupráci s Nintendem společnost Lego, ta vytvořila stavebnici zvanou jednoduše Nintendo Entertainment System. Na tom by nebylo nic zas tak velkolepého, kdyby nešlo o věrnou kopii i s televizorem, na které je skutečně možné hrát.

Svět kostek vstupuje do rozšířené reality. Děti budou stavět s mobilem v ruce

Hry a herní systémy

Televizor totiž nabízí rolovací obrazovku, kterou můžete ovládat klikou. Pokud na akční kostku umístíte figurku Maria, bude tento slavný instalatér skutečně reagovat na překážky a bonusy na obrazovce, jako kdybyste hráli hru na opravdovém televizoru.

Kromě retro TV bedny je součástí pochopitelně také samotná konzole s ovladačem a herní cartridge, kterou půjde do konce vložit. Celkově se celá stavebnice ikonické osmibitové konzole skládá z 2646 kostek, případní zájemci za ni zaplatí 5999 Kč.

Foto: archív výrobce

Nintendo Entertainment System z kostek

Bez základní sady to nejde

Sluší se nicméně podotknout, že jde pouze o rozšiřující sadu pro startovní set Lego Mario, který se v tuzemských obchodech nabízí za 1199 Kč. Právě v této sadě naleznou fanoušci světa z kostek interaktivního Maria, jenž je pokryt hned několika displeji. Díky tomu se může slavný instalatér mrkat, mračit se nebo dokonce spát.

Lego propojuje obyčejnou stavebnici s virtuálním světem v tabletu a mobilu tak, aby si hráči mohli užít dobrodružství slavného instalatéra i ve skutečnosti, a ne pouze ve virtuálním světě na obrazovce. Prostřednictvím dalších volitelných sad pak hráči získají další úrovně ze slavné videohry, jednotlivé kostky je ale možné kombinovat tak, aby si hráči vytvořili i zcela úplně nové úrovně.

Lego Mario – startovací setVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Šikovné hračky naučí děti programovat

Děti nemusí svůj volný čas trávit zbytečným vysedáváním u počítačů a mobilů. Na trhu je celá řada interaktivních hraček, která umožňuje rozvíjet jejich...

Elektroničtí pomocníci pro děti a studenty

Konec školního roku se nezadržitelně blíží, žákům i studentům udělá za vysvědčení jistě radost nějaká zajímavá odměna. Na trhu je hromada technických...

Výběr článků

Načítám