Hlavní obsah

Gamescom 2019: Call of Duty: Modern Warfare se vrací v plné parádě

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární akční série Call of Duty se vrací zpátky ke kořenům. To aby ty staré vytrhla a zakořenila s novou hratelností, která bude udávat směr značky na následující roky. Podívali jsme se tak na novinky, které nový díl Modern Warfare přinese, a zároveň zjistili, kdy si jej budou moci hráči už vyzkoušet.

Upoutávka na multiplayer Call of Duty Modern WarfareVideo: Activision

 
Článek

Novinkami nové Call of Duty vyloženě hýří. Tou nejznatelnější je změna technologií, které hru pohánějí, a větší důraz na realismus. Vypadá to, že si vývojáři všimli obrovského úspěchu kompetitivního Rainbow Six Siege, kolem kterého vzkvétá perfektní komunita a daří se mu i na poli esportu.

Zprvu největší změnou, která potěší drtivou většinu hráčů, je odstranění season passu a dalšího placeného herního obsahu. Mapy, zbraně a nové režimy tak budou zadarmo a platit se bude pravděpodobně pouze za předměty kosmetického rázu. Zároveň bude titul podporovat tzv. cross-play, takže se proti sobě mohou postavit hráči na všech platformách, a to tedy PC, PS4 a Xbox One.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Call of Duty: Modern Warfare

Po stránce hratelnosti tak nové Call of Duty budou mnohem pomalejší, realističtější a svým způsobem vlastně intimnější. Stejně jako u zmíněného Rainbow Six Siege  bude mít hráč velké možnosti, jak reagovat s okolím. Pomalé otevírání dveří a možnost hodit škvírou oslepující granát, přimknout se k rohu zdi se zbraní pro větší přesnost nebo možnost nabíjet při pohledu skrze mířidla. Zároveň do série konečně přicházejí balistické křivky při střelbě na delší vzdálenost.

Co se týká herních režimů v on-linu, mohou se hráči těšit například na nový režim Gunfight 2v2, akčnější Cyber Attack 6v6 nebo návrat Ground War, ve kterém se momentálně může pohybovat 64 hráčů, tedy 32v32, ale vývojáři mluví optimisticky o tom, že do režimu dokážou dostat klidně stovku hráčů. Ground War tak přímo leze do zelí sérii Battlefield, protože i zde nabídne bitvy na rozsáhlých mapách s vozidly atd.

Ukázka z režimu 2v2 v Call of Duty Modern WarfareVideo: Activision

Každá ze zbraní bude mít zhruba 60 přídavků, a tak si v robustním systému Gunsmith bude moci hráč složit zbraň přímo sobě na míru. Vrátí se také tzv. killstreaky, kdy hráči získají ať už tradiční průzkumný dron, který zobrazuje protivníky na radaru, nebo salvu raket z nebe. Objeví se také bílý fosfor nebo obrněný oblek s rotačním kulometem, při jehož aktivaci začne hráči dunět ve sluchátkách pořádný rock.

Co se týká technologií, které pohánějí nejnovější díl, tak zatím nejsou pojmenované, ale je to po dlouhých čtrnácti letech, kdy Call of Duty přechází na zbrusu novou technologii. Engine podporuje technologii ray tracing pro věrné odrazy, dopad světla apod. Také už počítá s podporou 4K rozlišení s HDR.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Call of Duty: Modern Warfare

Ještě než hra vyjde, budou si ji hráči moci vyzkoušet. První si ji užijí hráči na PlayStation 4 už tento víkend, od 23. srpna do 25. srpna. Alfa test nebude vyžadovat vlastnění prémiového účtu PS Plus a nabídne hráčům režim Gunfight 2V2 na pětici map s náhodnou výbavou.

Další testy proběhnou v září a jejich plán je níže v tabulce.

Rozvrh beta testů Call of Duty: Modern Warfare
12. září až 13. záříPlayStation 4 – brzký přístup pro předplatitele
14. září až 16. záříPlayStation 4 – otevřená beta pro všechny
19. září a 20. záříPlayStation 4 – otevřená beta pro všechny, Xbox One a PC pro předplatitele
21. září až 23. záříPlayStation 4, Xbox One a PC – otevřená beta pro všechny

Call of Duty: Modern Warfare vyjde 25. října, a to pro osobní počítače (exkluzivně na platformě Battle.net) a herních konzolích PlayStation 4 a Xbox One.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám