Hlavní obsah

Cyberpunk 2077 zmizel z obchodu Sony. Kvůli stížnostem hráčů

Novinky, abr

Cyberpunk 2077 je jednou z nejočekávanějších her letošního roku, dlouhé čekání na tento titul se ale celé řadě hráčů nevyplatilo. Především majitelé herních konzolí PlayStation 4 si stěžují, že titul je na starším hardwaru prakticky nehratelný. Situace došla už tak daleko, že Sony dokonce kvůli záporným hodnocením stáhlo titul ze svého oficiálního obchodu PlayStation Store.

Trailer ke hře Cyberpunk 2077Video: archiv tvůrců

 
Článek

Cyberpunk 2077 šel po několika odkladech do prodeje v minulém týdnu. Už tehdy bylo jasné, že novinka bude naprostý hit. Jen v rámci předobjednávek se prodalo osm milionů kopií, tržby tak celkově činily přes půl miliardy dolarů, tedy bezmála 11 miliard korun.

Jenže radost hráčů z toho, že je titul konečně venku, vzala rychle za své. Ukázalo se totiž, že hra obsahuje hodně chyb a dalších nedostatků. Navíc je výkonnostně tak náročná, že na starší generaci konzolí vypadá grafika velmi chabě.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Po hromadných stížnostech, které doprovázely i nespokojené recenze předních zahraničních médií, se nakonec Sony odhodlalo k radikálnímu kroku. Dokud se všechny problémy nevyřeší, rozhodlo se hru zcela stáhnout z PlayStation Storu. V současnosti si tak oficiální cestou nemůže nikdo digitální kopii koupit.

Lidé, kteří si digitální verzi od Sony koupili, mají navíc nyní možnost požádat o vrácení peněz. Japonský herní gigant vyřizuje žádosti kladně i v případě, kdy lidé mají odehráno už několik hodin.

Kdo by chtěl naopak i přes nespokojenost ostatních hráčů Cyberpunk 2077 na PlayStationu vyzkoušet, bude si muset koupit v obchodě krabicovou verzi pro konzole. Ta se v obchodech nabízí za 1790 Kč, varianta pro PC je levnější, stojí 1490 Kč.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Titul Cyberpunk 2077 se inspiruje knihami Williama Gibsona, filmy Blade Runner či japonským anime megafilmem Ghost in the Shell či hrou Deus Ex. Jelikož ale hra vychází hlavně z pera tvůrců hry Cyberpunk, kdy je možné vytvořit jakoukoliv postavu, tak i tento díl zprostředkuje hráčům stejné možnosti.

Zajímavostí je, že každé rozhodnutí – od schopností, implantátů až po podobu samotné postavy – bude ovlivňovat hlavní příběh. Tvůrci také prozradili, že Cyberpunk 2077 se bude odehrávat po celém světě.

Čekání je u konce, Keanu Reeves se ukazuje ve hře Cyberpunk 2077

Hry a herní systémy

Lákadlem je i podpora ray tracingu, tedy extrémně věrné grafiky. Tato technologie dovoluje vypočítat přesné stíny, odrazy a lomy světla podle konkrétních materiálů a samotné scény.

Děj konkrétního titulu dokáže nabrat úplně jinou atmosféru, když v krvelačné vřavě vidíte lehce se pohupující vlnky v protékající řece nebo zahlédnete sebe samotného s puškou v ruce v odrazu okna. I pouhá rozsvícená lampička dovede vdechnout díky realističtějšímu vykreslení stínů hororový nádech prakticky jakékoliv místnosti.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám