Hlavní obsah

Microsoft vyfoukl Applu prvenství, velká sluchátka ukázal první

Novinky, lez

V kuloárech se již nějakou dobu šeptá o tom, že společnost Apple se chystá uvést na trh velká náhlavní sluchátka. Konkurenční Microsoft byl však rychlejší a svůj vlastní model zvaný Headphones 2 ukázal jako první.

Bezdrátové špunty Surface Earbuds od společnosti MicrosoftVideo: archív výrobce

 
Článek

Hned na úvod se sluší připomenout, že co se výroby sluchátek týče, není Microsoft žádný začátečník. Na zahraničních trzích se snaží uspět například s bezdrátovými špunty Surface Earbuds, které se kromě celé řady pokročilých technologií chlubí také velmi netradičním designem.

Sluchátka mají na svém konci rozměrný kruh, který zaplní prakticky celý ušní otvor – a i z dálky je při nošení nepřehlédnutelný. Toto netradiční designové řešení má ale své praktické využití. Jednak jsou sluchátka díky tvaru konstrukce schopna lépe odfiltrovat nežádoucí ruchy okolí, jednak placatá část slouží k ovládání. Jde totiž o dotykovou plochu, která je schopna rozeznat různá gesta.

Bezdrátová sluchátka od Microsoftu míří do prodeje. Češi mají zatím smůlu

Hardware
Foto: archív výrobce

Microsoft Headphones 2

Surface Earbuds se v zahraničí nabízí v přepočtu za 5100 Kč. Jde o přímého konkurenta pro sluchátka Apple AirPods a AirPods Pro, které se podle varianty nabízí v tuzemských obchodech od 4790 Kč do 7290 Kč.

V nabídce Applu nicméně v současnosti nalezneme pouze bezdrátové špunty, byť se již několik měsíců spekuluje o tom, že americký počítačový gigant chystá také velká náhlavní sluchátka s logem nakousnutého jablka.

V tomto ohledu má navrch Microsoft, který již velká sluchátka Headphones 2 představil. Mezi jejich hlavní přednosti má patřit velmi účinné potlačení okolního ruchu, což přijde vhod nejen na cestách. Díky kodeku aptX a dvojici 40mm měničů by nicméně měla sluchátka nabídnout také citelně vyšší kvalitu zvukové reprodukce ve srovnání s obyčejnými peckami.

Na jedno nabití vydrží novinka pracovat až 20 hodin, přičemž s vypnutým potlačením okolního ruchu by výdrž měla být ještě citelně vyšší. Nabíjení je zprostředkováno USB-C konektorem.

Cena modelu Headphones 2 činí v Americe 250 dolarů, tedy necelých 6300 Kč. Kdy a za jakou cenu se tato novinka bude nabízet v tuzemských obchodech, není zatím jasné.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám