Hlavní obsah

V srpnu už bude pandemie pod kontrolou, věří organizátoři obří herní konference

Novinky, huj

Letos v březnu se měla v Kalifornii konat obří herní konference Game Developers. Kvůli šíření koronaviru ji ale tvůrci odpískali. Nyní však vypsali nový termín akce na srpen. Přestože se situace v současnosti v Kalifornii nevyvíjí vůbec dobře, organizátoři evidentně věří, že se za pár měsíců dostane pandemie pod kontrolu.

Foto: repro gdconf.com

Konference GDC se letos konat nebude.

Článek

Za tři dekády je to poprvé, co se velká herní konference letos v březnu nekonala. „Po úzké konzultaci s našimi partnery v oblasti vývoje her a komunitou po celém světě jsme se rozhodli odložit konferenci Game Developers Conference v březnu tohoto roku,“ prohlásili již dříve organizátoři akce s tím, že zatím není jasné, kdy přesně se bude konference konat.

Organizátoři se nicméně již tehdy nechali slyšet, že věří tomu, že se situace ve světě v souvislosti s koronavirem natolik zlepší, že se GDC 2020 bude moci uskutečnit už za pár měsíců. „Přípravou jsme strávili rok a štve nás, že nyní nemůžeme všechny návštěvníky veletrhu hostit,“ stojí dále v oficiálním prohlášení.

Nyní podle serveru Neowin padlo rozhodnutí, že akce se v San Francisku uskuteční v termínu od 4. do 6. srpna.

Herní tvůrci odpískali kvůli koronaviru obří konferenci

Koronavirus

Kalifornie je v karanténě

Vzhledem k tomu, že Kalifornie je jedním z koronavirem nejvíce zasažených států v USA, jde o velmi ambiciózní plán. Její guvernér Gary Newsom vyhlásil v pátek karanténu a dodal, že v příštích osmi týdnech se nemocí Covid-19, kterou koronavirus způsobuje, nakazí přibližně 25,5 milionu lidí, kteří v Kalifornii žijí.

Tahle předpověď by značila, že se nakazí více než polovina obyvatel státu. V Kalifornii žije přibližně 40 milionů lidí. Guvernér vycházel z odhadu expertů, uvedl Daily Mail.

Foto: Rich Pedroncelli, ČTK/AP

Kalifornský guvernér Gavin Newsom vyhlásil karanténu nejlidnatějšího státu USA.

Newsom vyzval k dodržování karantény. „Jsme přesvědčeni, že nařízení budou lidé dodržovat, aby chránili sebe, své rodiny i širší komunitu,” řekl guvernér při odpoledním brífinku v hlavním městě Kalifornie Sacramentu.

Lidé mají dovoleno zajít si nakoupit, popřípadě navštívit lékaře nebo lékárny. Newson neřekl, jak dlouho bude karanténa v Kalifornii trvat. Naznačil ale, že by mohla být osmitýdenní.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám