Hlavní obsah

Technologičtí giganti Apple a Microsoft zavřeli obchody po celém světě

Novinky, lez

Společnost Microsoft se odhodlala ke stejnému kroku jako Apple, vedení amerického softwarového gigantu se rozhodlo uzavřít všechny vlastní kamenné obchody. Od tohoto kroku si zástupci společnosti slibují ochranu svých zaměstnanců a zároveň také zákazníků před koronavirem.

Foto: Reuters

Microsoft Store (ilustrační foto).

Článek

„V současnosti jsou všechny obchody Microsoft Store zavřené. Uzavírka potrvá kvůli obavám z COVID-19 až do odvolání. Je zřejmé, že rodiny, pracovníci, ale i obchodníci budou nyní pod nebývalým tlakem – naše služby vám budou k dispozici on-line,“ stojí v prohlášení amerického softwarového gigantu.

Microsoft kvůli obavám z koronaviru zároveň zrušil očekávanou vývojářskou konferenci Build developer, která se měla uskutečnit v druhé půlce května. Místo toho bude novinky oznamovat prostřednictvím streamovaného videa.

„Ve světle celosvětového strachu z COVID-19 a zároveň kvůli vládním zásahům letos připravíme Build developer konference digitální formou. Peníze za vstupenky budou všem registrovaným vráceny. Bezpečí komunity je pro nás hlavní prioritou,“ uvedli zástupci společnosti.

Koronavirus drtí technologický trh

Koronavirus

Situace v Číně je jiná

Od pátku jsou prakticky po celém světě zavřené také všechny obchody společnosti Apple. „Přecházíme na flexibilní práci, a to ve všech našich kancelářích po celém světě. Členové jednotlivých týmů tedy budou pracovat na dálku, pokud to náplň jejich práce dovolí,“ prohlásil šéf amerického počítačového gigantu Tim Cook.

Jedinou výjimku podle něj představuje tzv. Velká Čína, čímž se rozumí pevninská Čína, Hongkong, Macao a Tchaj-wan. Zde byly v minulých dvou měsících obchody s logem nakousnutého jablka uzavřeny kvůli šíření koronaviru. Situace se ale v posledních týdnech natolik zlepšila, že se je vedení společnosti rozhodlo opět otevřít.

Cook se také pochlubil, že Apple již na příspěvcích pro globální boj s koronavirem vybral 15 milionů dolarů, což je více než 355 milionů Kč. Peníze podnik s logem nakousnutého jablka využije na pomoc nemocným, případně na zmírnění dopadů na ekonomiku a na místní komunity.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Letošní Gamescom bude. Koronaviru navzdory

V posledních týdnech se ruší jedna technologická akce za druhou. Společným jmenovatelem všech problémů je přitom koronavirus. Organizátoři německého herního...

Výběr článků

Načítám