Hlavní obsah

Koronavirus tvrdě dopadl na Lenovo, zisk klesl o dvě třetiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Čínská společnost Lenovo Group, která je největším výrobcem osobních počítačů na světě, kvůli potížím souvisejícím s koronavirovou krizí zaznamenala prudký pokles čtvrtletního zisku. Firma oznámila, že její čistý zisk se ve čtvrtém finančním čtvrtletí propadl o 64 procent na 43 milionů dolarů (1,1 miliardy Kč).

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Logo čínského výrobce počítačů Lenovo

Článek

Čtvrtletní zisk navíc překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali na 7,5 milionu dolarů. Tržby Lenova ve čtvrtletí, které skončilo v březnu, klesly téměř o deset procent na 10,6 miliardy dolarů (265,9 miliardy Kč).

Lenovo bylo v rámci boje proti koronaviru nuceno uzavírat své továrny, včetně velkého závodu v čínském městě Wu-chan, odkud se virus na konci loňského roku začal šířit. Předseda správní rady Jang Jüan-čching agentuře Reuters sdělil, že firma už výrobu v Číně plně obnovila. Předpověděl, že aktivity v oblasti osobních počítačů, chytrých elektronických zařízení a datových center vykážou v nynějším čtvrtletí růst tržeb, protože čím dál více lidí trvale pracuje z domova.

Sony má nižší zisk, výhled firma raději neudělala

Internet a PC

"Tento trend nevede jen k růstu u osobních počítačů a chytrých zařízení, ale také u datových center a infrastruktury podporující rychlejší sítě," uvedla firma k rostoucímu využívání práce z domova.

Podnik měl podle výzkumné společnosti Gartner v prvních třech měsících letošního roku na světovém trhu s osobními počítači podíl 24,4 procenta. Za ním následovali američtí konkurenti HP (21,5 procenta) a Dell (19,7 procenta).

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám