Hlavní obsah

Bitcoin hledá dno, kurz se drží pod 500 000 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě loni na podzim se bitcoin obchodoval za více než 1,4 milionu korun, aktuálně se však kurz drží pod půlmilionovou hranicí. A napjatá situace na trzích bohužel nenasvědčuje tomu, že by se to mělo v dohledné době změnit. Výrazný pokles kurzu se týká totiž prakticky všech nejznámějších kryptoměn, vyplývá to z údajů specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

„Bitcoin aktuálně prochází poměrně kritickým obdobím. Reaguje na negativní vývoj amerických akciových trhů, které se v důsledku nepříznivých hospodářských výsledků, rostoucí nezaměstnanosti a trvajícím bojům na Ukrajině dále propadají,“ tvrdí Martin Kysela, analytik z portálu Trhy.cz.

Bitcoin se ve středu dopoledne obchodoval za 476 520 Kč, odpoledne kurz stoupl až na 498 640 Kč. Ještě před týdnem ale hodnota nejznámější kryptoměny na světě činila 700 360 Kč, na konci března to bylo 1 054 470 Kč.

Svět kryptoměn zasáhlo zemětřesení

Internet a PC

Zatím největší hodnotu měl bitcoin loni v listopadu, kdy se jedna virtuální mince prodávala za 1 473 090 Kč. Aktuální hodnota je tedy zhruba třikrát nižší.

Zatímco skalní fanoušci to vnímají jako cestu, jak přikoupit další virtuální mince, řada investorů se kryptoměn nyní zbavuje jako rizikového aktiva.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední měsíc

„V případě pesimistického vývoje však můžeme očekávat pohyb až k úrovni kolem 12 000 dolarů (283 030 Kč), kde se nachází významná konsolidační oblast s potenciálem ukončení korektivních vlivů a obratu trendu. Významnou roli přitom bude hrát další vývoj na amerických akciových trzích, neboť bitcoin s vývojem zejména technologických akciových titulů silně koreluje,“ doplnil Kysela.

Bitcoin přitom není jedinou kryptoměnou, jejíž hodnota v uplynulých dnech dramaticky klesala. Propad zaznamenalo například i ethereum. To se před týdnem obchodovalo za 41 470 Kč, ve středu dopoledne to bylo už jen za 24 240 Kč, odpoledne kurz stoupl na 26 270 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak moc visí generace Z na kryptoměnách a NFT

Možnost rychlého zisku mladé lidi vždy lákala k investicím do rizikových aktiv. Pro generaci Z jsou to výrazné cenové výkyvy –⁠ a decentralizovaná povaha –⁠...

Výběr článků

Načítám