Hlavní obsah

Ryanair čeká ztrátu 200 milionů eur, na některých letištích by mohl skončit

Novinky, bož

Irská nákladová letecká společnost Ryanair očekává, že za letošní rok skončí ve ztrátě 200 milionů eur (5,5 miliard korun). V pondělí o tom informoval server listu Financial Times.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Letadlo společnosti Ryanair

Článek

Společnost také uvedla, že v tomto fiskálním roce začínajícím v dubnu, očekává přepravu 89 milionů cestujících. Původní cíl přitom byl přepravit 159 milionů lidí.

Ryanair aktuálně jedná se zaměstnanci a odboráři o možných úsporných opatřeních. Mohlo by jít například o snižování mezd až o 20 procent, neplacené volno, případně zrušení až 3000 pracovních míst, především pilotů a palubního personálu.

Souvisí to s tím, že Ryanair do července postupně obnoví zatím jen 40 procent spojů a z některých evropských letišť by se mohl zcela stáhnout.

Ryanair v červenci obnoví 40 procent letů

Ekonomika

Za končící fiskální rok přitom společnost vykázala zisk ve výši jedné miliardy eur (27,6 miliardy korun), což představuje meziroční nárůst o 13 procent.

Aerolinky Ryanair byly v roce 2019 největším leteckým přepravcem z hlediska počtu cestujících. Přepravily přes 152 milionů lidí, o sedm milionů více než druhá Lufthansa.

Reklama

Související články

Ryanair v červenci obnoví 40 procent letů

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair v červenci obnoví 40 procent svých pravidelných letů. V úterý to uvedl server listu Financial Times.

Výběr článků

Načítám