Hlavní obsah

Ryanair čeká ztrátu 200 milionů eur, na některých letištích by mohl skončit

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irská nákladová letecká společnost Ryanair očekává, že za letošní rok skončí ve ztrátě 200 milionů eur (5,5 miliard korun). V pondělí o tom informoval server listu Financial Times.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Letadlo společnosti Ryanair

Článek

Společnost také uvedla, že v tomto fiskálním roce začínajícím v dubnu, očekává přepravu 89 milionů cestujících. Původní cíl přitom byl přepravit 159 milionů lidí.

Ryanair aktuálně jedná se zaměstnanci a odboráři o možných úsporných opatřeních. Mohlo by jít například o snižování mezd až o 20 procent, neplacené volno, případně zrušení až 3000 pracovních míst, především pilotů a palubního personálu.

Souvisí to s tím, že Ryanair do července postupně obnoví zatím jen 40 procent spojů a z některých evropských letišť by se mohl zcela stáhnout.

Ryanair v červenci obnoví 40 procent letů

Ekonomika

Za končící fiskální rok přitom společnost vykázala zisk ve výši jedné miliardy eur (27,6 miliardy korun), což představuje meziroční nárůst o 13 procent.

Aerolinky Ryanair byly v roce 2019 největším leteckým přepravcem z hlediska počtu cestujících. Přepravily přes 152 milionů lidí, o sedm milionů více než druhá Lufthansa.

Reklama

Související články

Ryanair v červenci obnoví 40 procent letů

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair v červenci obnoví 40 procent svých pravidelných letů. V úterý to uvedl server listu Financial Times.

Výběr článků

Načítám