Hlavní obsah

Ryanair v červenci obnoví 40 procent letů

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair v červenci obnoví 40 procent svých pravidelných letů. V úterý to uvedl server listu Financial Times.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Boeing 737 společnosti Ryanair v Rize. Ilustrační snímek

Článek

Aerolinky Ryanair byly v roce 2019 největším leteckým přepravcem z hlediska počtu cestujících. Přepravily přes 152 milionů lidí, o sedm milionů více než druhá Lufthansa.

Společnost chce obnovit provoz na většině z 80 evropských letišť, kde normálně létá. Počet letů zvýší na necelou tisícovku ze současných 30.

Společnost uvedla, že cestující by měli mít po dobu letu roušku nebo jiné zakrytí úst a nosu. Odbavení bude probíhat on-line - kdy si cestující sám vytiskne palubní vstupenku nebo si ji nahraje do mobilu - a povoleno bude méně zavazadel než v minulosti.

Dávejte místo zrušených letů vouchery, vybízí aerolinky Evropská komise

Ekonomika

Sektor letecké přepravy utrpěl v důsledku globální pandemie nemoci covid-19 těžké ztráty. Vzhledem k postupnému uvolňování opatření však řada aerolinek začala hovořit o možném oživení.

Situace se ovšem v jednotlivých zemích liší. Třeba britská vláda v neděli oznámila, že chce zavést pro lidi cestující do Británie letadlem 14denní karanténu, podotkl Financial Times.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám