Hlavní obsah

Nizozemsko zavřelo jatka, šířil se tam koronavirus

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemské úřady ve středu nařídily zavřít jatka společnosti Vion v provincii Gelderland. V podniku se potvrdilo 45 případů nákazy nemocí covid-19. Informoval o tom server listu Algemeen Dagblad.

Foto: Gregor Fischer/dpa, Profimedia.cz

Ke středě prošlo testy na koronavirus 212 zaměstnanců, otestovat se mělo dalších 388 lidí.

Článek

Nizozemský úřad pro bezpečnost potravin (NVWA) nařídil svým veterinářům, kteří dohlíželi na chod daného provozu, aby přestali pracovat, neboť nemůže zajistit jejich bezpečnost.

„Vzhledem k tomu, že zvířata nelze porazit bez přítomnosti veterinářů NVWA, porážky na těchto jatkách byly zcela pozastaveny,“ uvedl úřad.

Ke středě prošlo testy na koronavirus 212 zaměstnanců, otestovat se mělo dalších 388 lidí.

Masokombinát vypustil do říčky černou odpadní vodu, inspekce mu dala pokutu

Ekonomika

Zaměstnancům s pozitivním testem a osobám, které s nimi žijí ve společné domácnosti, byla nařízena karanténa.

Nizozemsko není zdaleka první země, kde došlo k uzavření jatečního provozu v souvislosti s epidemií nemoci covid-19. Podobný osud už potkal některé podniky v Německu, Francii a ve Spojených státech amerických.

V německém městě Coesfeld v Severním Porýní-Vestfálsku mělo v první polovině května pozitivní testy na koronavirus 1200 zaměstnanců. Americký prezident Donald Trump se postavil proti preventivnímu zavírání jatek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám