Hlavní obsah

Eurowings přidá z Prahy 11 nových linek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecká společnost Eurowings spustí od konce října 11 nových linek z Prahy. Létat bude například do Španělska, Řecka, Velké Británie, Itálie, Dánska, Chorvatska nebo Izraele. Aerolinky o tom informovaly v úterý. Již dříve společnost avizovala, že na podzim na pražském letišti otevře svou novou základnu. V ní bude mít tři letadla Airbus A320.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dceřiná společnost Lufthansy nasadí nové lety od 31. října. Už nyní mohou cestující rezervovat lety do Málagy, Barcelony, Fuerteventury nebo na Tenerife, dále do Atén, Birminghamu, Bristolu, Kodaně, Milána, Záhřebu nebo Tel Avivu. V současnosti Eurowings létají z Prahy do německého Düsseldorfu.

Rozšíření provozu souvisí s plánovaným otevřením nové základy Eurowings v Praze. Zpočátku na ni dopravce umístí dvě letadla Airbus A320, v létě příštího roku pak stávající flotilu doplní třetí letoun. Praha se tak stane desátou základnou Eurowings v Evropě.

Německo prodá až čtvrtinu svého podílu v Lufthanse

Ekonomika

Letecký provoz nadále ovlivňuje koronavirová krize. V poslední týdnech a měsících ovšem provoz pomalu roste. V současnosti je v nabídce pražského letiště více než 100 destinací, kam létá přes 40 leteckých dopravců.

Pražské letiště v červnu odbavilo téměř 289 tisíc pasažérů. Jde o nárůst o více než 650 procent oproti loňskému roku, kdy se provoz začínal po první vlně koronavirové pandemie postupně obnovovat. Zároveň je to více než dvojnásobek oproti letošnímu květnu.

Reklama

Související články

Boeing se poprvé od roku 2019 vrátil do zisku

Americký výrobce letadel Boeing hospodařil ve druhém čtvrtletí s čistým ziskem 567 milionů dolarů (přes 12 miliard korun) po ztrátě 2,4 miliardy dolarů před...

Výběr článků

Načítám