Hlavní obsah

Změní se stupeň PES? Tisková konference ministra Blatného

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) se v pátek vyjádří k vývoji epidemie koronaviru. Česká republika se zatím stále nachází v nejhorším, pátém stupni protiepidemického systému (PES), ale od pondělí by se vzhledem k vývoji rizika měla posunout do stupně čtyři a mělo by dojít k dílčímu rozvolnění opatření.

Živě: TK ministra zdravotnictví Jana Blatného k dalšímu vývoji epidemie covidu-19Video: ČTK

 
Článek

Změnu režimových opatření na základě tabulky systému PES musí schválit vláda, která zasedne v pátek odpoledne. Poslanci ve čtvrtek rozhodli o prodloužení nouzového stavu do 12. prosince.

Česká republika v tomto týdnu zaznamenala pokles počtu nově potvrzených případů nákazy koronavirem. Ve čtvrtek přibylo 6471 nových případů, a ačkoliv jde v těchto dnech o nejvyšší číslo, ve srovnání s předchozími týdny jde o výrazný pokles.

Všechny obchody se otevřou nejdříve 30. listopadu, řekl Blatný

Domácí

Blatný již dříve odhadoval, že se České republice podařilo dosáhnout vrcholu epidemie a situace by se mohla uklidňovat. I nadále je podle něj třeba dodržovat omezení, neboť stav by se mohl opět rychle zhoršit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám