Hlavní obsah

Výuka jen přes počítače? Pomozte, prosí firmy Královéhradecký kraj

Právo, Ludmila Žlábková, pkv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 11. března zůstávají základní, střední i vysoké školy uzavřené, řada učitelů tak přednáší žákům přes počítač. Ten však nemá doma každý student. Královéhradecký kraj proto znovu prosí firmy, aby počítače studentům věnovaly.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Školáci jsou už tři neděle odkázáni na domácí učení. Bez počítače a připojení to je téměř nemožné.

Článek

Ve zvláště obtížné situaci se nachází maturanti. Závěrečné zkoušky se mají konat tři týdny po znovuotevření škol, pokud k němu dojde do 1. června.

Jednou z možností je živé vysílání přednášek. Ne všichni studenti však mají doma počítač nebo rychlý internet.

Přijímačky na VŠ se posouvají. Bude stačit i vysvědčení

Koronavirus

„Původně jsem s žáky komunikovala jen přes chat. Být ve spojení najednou třeba s třicítkou studentů, to je jiné než videohovor s ředitelstvím. Ráda žáky zapojuji do výuky, ale teď, když chce odpovědět víc studentů najednou, to je problém. Proto je vhodnou metodou výkladová hodina,“ vysvětluje výhody on-line přednášek Michaela Křížková, učitelka ze soukromého gymnázia v Hradci Králové.

Právě v Královéhradeckém kraji už zkraje roku začal fungovat projekt, v němž mohou firmy prostřednictvím webu darujmedoskol.cz školám věnovat nepotřebné elektronické vybavení. V současné situaci je poptávka po počítačích ještě výraznější.

„Digitální technologie nyní nahrazují účast dětí a učitele ve třídě, ale školy se na současnou situaci neměly šanci připravit,“ upozornila náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši).

Prodej počítačů stoupl v březnu až o 150 procent

Hardware

„Znovu proto oslovujeme firmy nebo fyzické osoby, aby nám pomohly a poskytly funkční techniku,“ dodala Berdychová. Letos se k této iniciativě připojily už 4 firmy. Jaké mají školy požadavky, mohou zájemci zjistit na uvedeném webu v sekci Potřebuji, kam školy sepisují svou poptávku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám