Hlavní obsah

Vláda na mimořádném jednání prodloužila opatření v nemocnicích

Novinky, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) na páteční osmnáctou hodinu večerní svolal mimořádné jednání vlády. Kabinet prostřednictvím videokonference řešil usnesení z 8. října, které se týká například zákaz návštěv v nemocnicích či sociálních zařízeních. Usnesení platí do 25. října, vláda ho prodloužila do 3. listopadu, tedy do konce nouzového stavu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO).

Článek

Mimořádná schůze kabinetu byla svolána narychlo jen asi 2 hodiny před jejím avizovaným začátkem. Od schůzky se očekávalo například oznámení jména nového ministra, protože premiér celý den řeší skandál současného ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO).

Nakonec nic jiného než prodloužení opatření nezaznělo.

Babiš: Prezident akceptuje můj návrh na odvolání Prymuly

Domácí

Vláda bude jednat poté, co se premiér Andrej Babiš (ANO) sešel na zámku v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem, aby mu s ním vyřešil odvolání Prymuly. Prezidentovi přinesl návrh na jmenování nového ministra, jeho jméno ale neřekl.

Prymula od pátečního rána čelí výzvám od pozice, koaličních partnerů, ale i Babiše k rezignaci na post šéfa resortu zdravotnictví, což Prymula odmítl. Babiš tedy avizoval, že jej sám odvolá. Prezident rozhodnutí akceptoval a v úterý se má sejít s navrhovaným nástupcem Prymuly.

Reklama

Související články

Prymula se postavil Babišovi, nerezignuje

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) na tiskové konferenci prohlásil, že žádná opatření neporušil a rezignovat nehodlá. K odchodu z funkce jej vyzval...

Výběr článků

Načítám