Hlavní obsah

Tisková konference vlády

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) v pátek večer zasedl, aby projednal zpřísnění epidemiologických opatření. Jednání začalo před 19. hodinou, brífink byl naplánován na 21:00. Novinky ho budou vysílat živě.

Vláda zpřísnila opatření - tisková konference po jednání 26.2.2021 Video: ČTK

 
Článek

Přísnější pravidla se očekávají také v oblasti maloobchodu. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dříve avizoval, že by měly zůstat otevřené opravdu ty nejnutnější prodejny.

Vláda chce omezit pohyb mezi okresy na 3 týdny a zavřít školy a školky

Domácí

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) také v pátek řekl, že bude navrhovat omezení pohybu jen v rámci katastru obce, kde občan bydlí. Ministři za sociální demokraty pak také prosazují, aby na nákup mohl jít pouze jeden člen domácnosti.

Jednání o přísnějších opatřeních předcházelo vyhlášení nového nouzového stavu. Ten bude trvat od 27. února do 28. března, tedy 30 dní. Sněmovna v pátek jeho prodloužení na návrh kabinetu odmítla. Podle opozice je totiž ústavně pochybný.

Sněmovna odmítla prodloužení nouzového stavu, bude nový

Domácí

Epidemiologická situace v Česku se v posledních dnech i přes přísná epidemiologická opatření zhoršuje. Kapacity nemocnic jsou téměř vyčerpané a bez dalších opatření by mohlo dojít ke kolapsu ve zdravotnictví.

Výběr článků

Načítám