Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) ve čtvrtek večer opět řešila zpřísnění koronavirových opatření. Ve hře je například povinné testování ve firmách, uzavření většiny mateřských škol, omezení prodeje i pohybu mezi kraji. Brífink po jednání je naplánovaný na 21. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

TK po jednání vlády 25.2.2021 Video: ČTK

 
Článek

Zpřísnění avizoval již ve středu premiér Babiš kvůli zhoršující se epidemiologické situaci, a to i přes přísná opatření, která v Česku již přes dva měsíce platí. Navíc se vyskytuje i britská a jihoafrická mutace.

PŘEHLEDNĚ: Jaká opatření navrhla vláda opozici, aby kývla na nouzový stav

Domácí

Podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) ale vláda na svém dnešním večerním zasedání ještě o dalších opatřeních nerozhodne. Kabinet si je podle ní pouze „předpřipraví” a bude čekat, jak se v pátek Sněmovna postaví k návrhu na prodloužení nouzového stavu. Přesto by ale dílčí informace měly být známé ještě už po čtvrtečním jednání.

Podle ministryně by pak vláda mohla zasednout ještě v pátek po jednání Sněmovny, případně i během víkendu.

Již ve středu ministerstvo zdravotnictví zakázalo kvůli novým mutacím koronaviru vstup Čechů až na neodkladné výjimky do několika afrických a jihoamerických zemí, a to od 26. února do 11. dubna.

Češi budou mít zakázáno kvůli mutacím cestovat do Brazílie, JAR či na Zanzibar

Domácí

Konkrétně se jedná o Botswanu, Brazílii, Eswatini (Svazijsko), Jihoafrickou republiku, Keňu, Lesotho, Malawi, Mosambik, Tanzánii (včetně ostrovů Zanzibar a Pemba), Zambii a Zimbabwe.

Reklama

Výběr článků

Načítám