Hlavní obsah

Tripartita odmítla restrikce pro neočkované zaměstnance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sociální partneři i zástupci vlády odmítli na středečním mimořádném jednání tripartity uložení jakýchkoliv restrikcí pro neočkované zaměstnance. O výsledku jednání k opatřením proti koronaviru na pracovištích tripartita informovala na Twitteru. Brífink po jednání je naplánovaný na 13:30, Novinky ho nabídnou živě.

Záznam: TK po jednání tripartityVideo: ČTK

 
Článek

Šéf resortu vnitra Jan Hamáček (ČSSD) v pondělí zmínil návrh, podle kterého by mělo být potvrzení o testu, očkování či prodělání nemoci kontrolováno nově na pracovištích.

Zákaz vstupu do práce bez testu či očkování? Už se to zvažuje, řekl Hamáček

Domácí

„Případné testy by si musel hradit zaměstnanec. A pokud by nebyl schopný potvrzení o bezinfekčnosti předložit, tak by to znamenalo překážky na straně zaměstnance,“ prohlásil ministr.

Později doplnil, že to zmínila hlavní hygienička Pavla Svrčinová.

Změnu opatření nicméně ještě v pondělí zkritizoval premiér Andrej Babiš. Současně ale uvedl, že se kvůli tomu ve středu bude konat mimořádné jednání s odbory a zaměstnavateli.

„Návrh pana Hamáčka není přijatelný z pozice zákoníku práce. Prodiskutujeme to, ale nemyslím, že je to reálný návrh,“ řekl premiér.

Babiš: Hamáčkův plán s neočkovanými není reálný

Domácí

Výběr článků

Načítám