Hlavní obsah

V neděli o půlnoci se otevře registrace k očkování pro skupinu 40+

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Od půlnoci z neděle na pondělí se budou moci k očkování hlásit nově lidé starší 40 let. Ve čtvrtek to oznámil premiér Andrej Babiš (ANO). Praktici budou také nově od příštího čtvrtka dostávat vakcínu od společnosti Moderna.

"V neděli od půlnoci pouštíme další věkovou kategorii, a to od čtyřiceti let. Ti se tak budou moci registrovat k očkování,“ řekl premiér BabišVideo: ČTK

 
Článek

„V neděli od půlnoci pouštíme další věkovou kategorii, a to od čtyřiceti let. Ti se tak budou moci registrovat k očkování,“ řekl premiér Babiš.

Od příštího čtvrtka by pak také měli dostávat praktici vakcínu i od firmy Moderna. „Praktici budou dodávat vakcínu napřímo. V květnu a červnu by měli dostat 454 tisíc dávek. To zlepší očkování,“ doplnil premiér.

Na termín u praktických lékařů podle něj nyní čeká přes 200 tisíc lidí.

TK premiéra Andreje Babiše 13.5.2021Video: ČTK

Spolu s Modernou by měli dostávat praktici také látku od firem AstraZeneca a Johnson & Johnson. „Očkovací látka od společnosti Pfizer/BioNTech bude chodit jenom do očkovacích míst,“ vysvětlil.

V Česku zatím očkují převážně očkovací centra. Celkem pak bylo podáno již 3 901 001 očkovacích dávek. První dávkou je naočkováno 2 815 422, obě pak má 1 065 694 Čechů. Většina z nich dostala vakcínu od firmy Pfizer/BioNTech.

Za týden přibylo šest podezření na úmrtí po očkování proti covidu-19

Domácí

Rekord v počtu naočkovaných za jeden den pak padl minulý týden ve čtvrtek, kdy vakcínu dostalo přes 87 tisíc lidí.

Aktuálně se pak mohou k očkování hlásit lidé starší 45 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám