Hlavní obsah

Svrčinová: Ať Zeman a Fiala komunikují jen přes mikrofony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Při jmenování nového premiéra, které se má uskutečnit v neděli v Lánech, musí být splněny podmínky izolace. Ve vysílání České televize to uvedla hlavní hygienička Pavla Svrčinová. Prezident Miloš Zeman, který je nakažený koronavirem, by měl podle hygieničky být v jiné místnosti než designovaný premiér Petr Fiala (ODS).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová

Článek

„Komunikovat by mohli přes nějaké mikrofony,“ navrhla Svrčinová.

„Podobu se mnou nikdo nekonzultoval, kromě pana ředitele KHS Středočeské kraje, který dostal žádost z prezidentské kanceláře, aby se vyjádřil k navrhovaným opatřením.”

Podle hlavní hygieničky je potřeba, aby bylo při jmenovacím ceremoniálu zaručeno úplné oddělení fyzické osoby, která je infekční, tedy prezidenta Zemana, od ostatních osob.

Svrčinová nedělní jmenování Fialy v Lánech Zemanovi zatrhla

Domácí

K prezidentovi by podle Svrčinové měli mít v současnosti přístup pouze zdravotníci a příslušníci rodiny, což Petr Fiala není.

„Doporučujeme, aby se nacházeli v rozdílných místnostech,” řekla Svrčinová.

Alternativou by mohlo být, že by se oba aktéři sice nacházeli ve stejné místnosti, ale ta by byla oddělena nějakou izolující bariérou.

Fiala: Čas je neúprosný. Řeknu Zemanovi, že vládu potřebujeme co nejdříve

Domácí

„Skleněná bariéra, pokud by byla, tak by měla být úplná uzávěra jedné části místnosti od druhé části místnosti  Komunikovat by mohli třeba přes nějaké mikrofony, nebo mikroporty,” navrhla Svrčinová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám