Hlavní obsah

Fiala: Čas je neúprosný. Řeknu Zemanovi, že vládu potřebujeme co nejdříve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šéf ODS Petr Fiala v pátek potvrdil, že ho prezident Miloš Zeman v neděli v 11 hodin jmenuje na zámku v Lánech premiérem. Zeman je nakažen covidem-19 a měl by být v izolaci. Podle Fialy je nutné jmenovat novou vládu co nejdříve.

TK Petra Fialy v Poslanecké sněmovněVideo: psp.cz

 
Článek

„Čas je neúprosný. Česká republika prochází obrovskou covidovou krizí. Vidíme, jak to řeší současná vláda. Je potřeba, aby tu byla vláda, která bude mít většinu v Poslanecké sněmovně a posléze i důvěru. K tomu musíme co nejrychleji dospět. O tom budu s panem prezidentem určitě mluvit,“ řekl na brífinku Fiala.

Doplnil, že chce se Zemanem hovořit také o harmonogramu schůzek s jednotlivými kandidáty na ministry, aby byl i zbytek vlády jmenován nejpozději v polovině prosince, jak bylo dříve avizováno. „Jakýkoliv posun za tuto hranici je nedobrou zprávou,“ podotkl Fiala.

Prezident ve čtvrtek oznámil, že si od příštího týdne bude zvát jednotlivé kandidáty na ministry.

Zeman si dává na čas. Nová vláda nebude ani za několik týdnů

Domácí

Zeman měl Fialu jmenovat předsedou vlády v pátek v poledne. Program kvůli hospitalizaci zrušil. Ve čtvrtek večer se vrátil z Lán po několika hodinách po propuštění zpět do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN). Důvodem byl pozitivní test na koronavirus. Podle ÚVN putoval zpět kvůli preventivnímu podání monoklonálních protilátek. V nemocnici má zůstat na pozorování.

Do Lán má být Zeman opět propuštěn v sobotu. Současně hradní mluvčí Jiří Ovčáček nyní oznámil, že Fialu chce Zeman jmenovat v neděli v 11 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám