Hlavní obsah

Roušky na zastávkách jsou povinné už dnes

Novinky, alt

Nová povinnost nosit roušky na zastávkách veřejné dopravy a na nástupištích platí už od úterý. Informoval o tom ministr zdravotnictví Roman Prymula. Nařízení platí do odvolání a nikoliv do 3. listopadu jako všechna další opatření. O těch informovala vláda na tiskové konferenci. Oficiálně se ale zatím na stránkách ministerstva neobjevila.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

O nové povinnosti informovala vláda v pondělí v souhrnu dalších opatření, která platí od středy do konce nouzového stavu, tedy do 3. listopadu.

Ze samotného nařízení však plyne, že povinnost roušek platí už od úterý a není časově omezena.

Přehledně: Jaká další opatření začnou ve středu platit

Koronavirus

„Pokud máme roušky v městské hromadné dopravě, tak je logické, že na těch nástupištích, kde čeká někdy i stovka lidí, je vhodné se takto chránit,” řekl Prymula na tiskové konferenci po jednání vlády.

...a podobná zařízení

Nařízení ministerstva zdravotnictví ohledně dalších opatření, která mají začít platit ve středu, zatím nebylo zveřejněno. Vláda pouze vydala tiskovou zprávu, v níž informuje, že do „restaurací, barů a podobných stravovacích zařízení nebudou smět chodit zákazníci”. Zda se omezení bude týkat například i cukráren, pokud by vydávali jen objednávky s sebou, nebo kaváren ve stejném režimu, není zatím zřejmé.

A není jasné ani to, zda se budou moci konat svatby či pohřby v počtu větším než 6 lidí. Z toho, co zaznělo na tiskové konferenci plyne, že nikoliv.

Reklama

Výběr článků

Načítám