Hlavní obsah

Rakušan: ANO se probralo, mluvit umí i někdo jiný než Babiš

– Praha

Hnutí ANO se podle šéfa STAN a ministra vnitra Víta Rakušana probralo. Podle něj ho dříve reprezentoval jen Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek.

Foto: ČTK

TK po jednání vlády 5.1.2022

Článek

„Hnutí ANO se probralo a jsem za to rád. Dříve ho reprezentoval jen Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek. Teď ostatní ukazují, že také umějí mluvit,“ uvedl Rakušan v diskusním pořadu Partie na CNN Prima News.

A doplnil, že je to dobře. „Zasloužíme si tvrdou opozici,“ uvedl v diskusi s místopředsedkyní Sněmovny za hnutí ANO Janou Mračkovou Vildumetzovou.

Rakušan: Chci proti Babišovi silného vyzyvatele

Domácí

Ta je totiž v posledních týdnech hodně aktivní na Twitteru. Ve Sněmovně, ale i na sítích pak také poslední dobou aktivně vystupuje bývalá šéfka státní kasy a nynější předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová.

Rakušan zmínil tweet Vildumetzové, v němž 29. prosince kritizovala vládu za nedostatek očkovacích míst. „Více než čtvrtina lidí ještě není naočkována ani první dávkou. Jak je chce vláda přesvědčit pro očkování? Pokud vůbec chce. A proč vláda neřeší nedostatek očkovacích míst v regionech? Téměř 200 tisíc lidí čeká již několik dní marně na svůj termín,“ psala.

„To jsme byli ve vládě 12 dní,“ reagoval nyní Rakušan. A připomněl také, že mezi tím byly vánoční svátky.

Babiš: Zeman si přeje, abych kandidoval na Hrad

Domácí

Rakušan v souvislosti s covidem nevyloučil opětovné vyhlášení nouzového stavu. „Pokud omikron přijde v drastické podobě a uvidíme, že současný právní rámec nestačí, budeme muset zareagovat,“ řekl.

Poslední dobou se spekuluje také o kandidatuře šéfa hnutí ANO Andreje Babiše na post prezidenta. Vildumetzová to však v debatě popřela. Pokud by nicméně kandidoval, podpořila by ho.

Reklama

Výběr článků

Načítám