Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) se měl v pondělí zabývat tím, jaká opatření budou platit po 21. březnu. Tématem jednání bylo také testování ve firmách, vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) navrhl, aby bylo dvakrát týdně. Brífink po jednání vlády by měl začít po 15. hodině, Novinky ho nabídnou živě.

TK po jednání vlády 15.3.2021Video: ČTK

 
Článek

Šéf resortu zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ale již v minulém týdnu avizoval, že po 21. březnu nelze očekávat velké rozvolnění. Na páteční tiskové konferenci Blatný uvedl, že on sám si osobně dovede představit, že by se maximálně lidem prodloužila vzdálenost od domu, mohli by například sportovat mimo katastr obce.

Nerozvolňovat, tvrdá opatření prodloužit, razí Hamáček

Domácí

„Čísla jsou lepší. Pokles ale není tak rychlý, jak jsme si přáli. Neklesá obsazenost nemocnic, tam jsou čísla stále vysoká. Je potřeba v opatřeních pokračovat,” řekl také šéf koaličních sociálních demokratů Jan Hamáček.

Očekává se ale, že konkrétní pravidla zástupci kabinetu na pondělní schůzi nepředstaví. Projednat je nejprve musí s odborníky a s radou pro zdravotní rizika.

Vláda schválila nový nouzový stav

Domácí

Spolu s případným prodloužením koronavirových opatření pak vláda rozhodne také o prodloužení nouzového stavu. Ten zatím platí do 28. března.

„Debata nás čeká i o nouzovém stavu, ministerstvo zdravotnictví musí říct, zda ho opatření budou vyžadovat,” nastínil již dříve ministr Hamáček.

Vláda neví, co se stane po 21. březnu

Domácí

Kabinet bude řešit i testování ve firmách. Vicepremiér Havlíček navrhuje, aby se museli testovat i zaměstnanci firem, které mají mezi 10 a 50 zaměstnanci. Zároveň také chce, aby firmy testovaly dvakrát týdně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám