Hlavní obsah

Připraví se Prymula, Blatný. Opozice si utahuje z návratu Vojtěcha do čela zdravotnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Opozice označuje výměnu ministra zdravotnictví Petr Arenbergera za exministra Adama Vojtěcha (oba za ANO) za politickou zoufalost. Dokazuje to podle ní, že se vládního cirkusu nechce již nikdo účastnit. Vojtěchovi pak připomínají neprůhledné zakázky ohledně nákupu ochranných pomůcek ze začátku pandemie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zástupci koalice Spolu, zleva Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), Petr Fiala (ODS) a Marian Jurečka (KDU-ČSL) na archivním snímku.

Článek

„Vláda v chaosu a neschopnosti překonává sebe sama. Během pandemie dochází již popáté k výměně v čele resortu zdravotnictví, což je nanejvýš nezodpovědné vůči občanům této země a jde o zásadní pochybení vlády a především pak jejího předsedy Andreje Babiše,” sdělil Novinkám šéf Pirátů Ivan Bartoš.

Hamáček: Vojtěch by měl vysvětlit, jak to bylo s rouškami. Maďara si cením

Domácí

„A co víc, ministr Arenberger odchází po sérii nekonečných skandálů jen proto, aby se na jeho místo vrátil Adam Vojtěch, který je spojovaný s neprůhlednými zakázkami ohledně nákupů ochranných pomůcek ze začátku pandemie,” doplnil.

Foto: Novinky.cz s ČTK a Právo

Jak šel čas s ministry zdravotnictví během pandemie

Arenberger končí, vrací se Vojtěch

Domácí

Podle šéfa hnutí STAN Víta Rakušana měl Arenberger odstoupit mnohem dříve, neměl být nikdy ani ministrem jmenován. „Jednoznačně se ukazuje totální neschopnost premiéra vybrat si schopné a slušné lidi do své vlády. Už sahá po těch, které on sám pro neschopnost vyhodil, což považuji za politickou zoufalost,” řekl Novinkám.

Podle něj je navíc v této chvíli naprosto zřejmé, že do této vlády žádný skutečný odborník jít nechce.

Do vládního cirkusu nikdo nechce

Také podle šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové měl ministr odejít již dávno.

„Usvědčený podvodník a lhář nemá ve vládě co dělat. A Adam Vojtěch se teď skoro rok od svého odchodu náhle rozhodl, že to znovu chce dělat - to ukazuje, že už se toho vládního cirkusu nechce účastnit vůbec nikdo,” napsala Novinkám v SMS.

Nechte mě v klidu, vzkázal Arenberger médiím

Domácí

„Andrej Babiš už nemá kde brát, tak nastává recyklace. Cestou ven z tohoto marasmu jsou jedině volby,” uvedl k výměně ministra poslanec ODS Bohuslav Svoboda.

„Vyhodili ho dveřmi, vrátil se oknem. Tohle známé rčení je všeříkající. Kruh se uzavírá. PS: dáme si to kolečko potom ještě jednou, pane premiére,” stojí zase na Twitterovém účtu lidovců.

Arenberger by měl skončit, míní šéf komunistických poslanců

Domácí

Podobně se k návratu Vojtěcha staví i poslanec ODS Jan Skopeček. „Připraví se Prymula a vy, Blatný, se raději nevzdalujte,” napsal na sociální síť.

„Andreji Babišovi se ministři točí doslova jako na orloji,” uvedl také Pirát Jan Lipavský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám