Hlavní obsah

Nechte mě v klidu, vzkázal Arenberger médiím

Praha

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) v pondělí požádal média, ať už ho nechají v klidu. „Pokud už je tlak veden na rodinu, tak si myslím, že si to ministr zdravotnictví nezasluhuje,“ řekl bez podrobností. Arenberger čelí v posledních dnech kritice kvůli nesrovnalostem v informacích o svém majetku.

Foto: ČTK

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger

Článek

„Někdy to média už trochu přehánějí. Už mě trochu nechte v klidu,” uvedl Arenberger po jednání kabinetu na dotaz na svůj majetek.

Podle něj si ministr zdravotnictví nezaslouží, aby byl veden tlak také na jeho rodinu. „Proto, že jsem zadal někde málo dat, tak není tak vysoký trest pro mě zase nutný,” řekl také v pondělí.

Babiš má na Arenbergera další otázky k majetku

Domácí

Arenberger měl do pátku odevzdat premiérovi Andreji Babišovi (ANO) dokumenty o svém majetku. V pondělí k tomu premiér řekl, že ministr dostal doplňující dotazy a o jeho osudu, tedy setrvání v čele resortu, rozhodne ve středu.

„Jeho daňové přiznání jsem si prolistoval. Kolegové mu napíšou doplňující dotazy. Vznesli jsme jich vícero, čekám na odpověď. Ve středu se k tomu vyjádřím,“ sdělil premiér krátce.

Arenberger by měl skončit, míní šéf komunistických poslanců

Domácí

Média v minulých dnech upozornila na nedostatky v ministrově majetkovém přiznání a další sporné záležitosti. Arenberger je přesvědčen o tom, že se žádného zásadního pochybení nedopustil, dokumenty to podle něj dokládají.

Konkrétně Seznam Zprávy uvedly, že Arenberger přiznal ke konci roku 2020 mnohonásobně vyšší majetek a příjmy, než udával v předchozích letech.

Pochybnosti panují podle některých médií i kolem dodržení podmínek privatizace bytu s ordinací v centru Prahy, který si Arenberger od 90. let pronajímal a v roce 2019 ho za 11,5 milionu korun koupil s podmínkou, že v něm zachová trvalé bydlení po deset let.

Arenberger dodá Babišovi šanon dokumentů. Žádné zásadní pochybení tam není, tvrdí

Domácí

Ministr se podle Televize Seznam ve své kožní ordinaci zapojuje také do klinických studií nových léků, v posledních třech letech jich bylo 38. V přiznáních ale z klinických studií, které jsou obvykle hrazeny až 200 000 korunami za jednoho pacienta, nevykázal žádné zisky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám