Hlavní obsah

Přednostní očkování dostal i hejtman Vondrák. A také dva krajští policejní šéfové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přednostně naočkováni vakcínou proti koronaviru byli i hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) a dva policejní šéfové - ředitel pražské policie Tomáš Lerch a šéf moravskoslezské policie Tomáš Kužel. Ve čtvrtek o tom informoval Český rozhlas Radiožurnál.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ivo Vondrák (ANO)

Článek

Jedenašedesátiletý Vondrák na konci prosince uvedl, že „má být nejprve v regionu naočkováno kolem 17 tisíc zdravotníků a 10 tisíc zaměstnanců sociálních zařízení. Teprve poté se zde začne s očkováním veřejnosti“.

V Ostravě začalo očkování proti covidu-19, zatím jen ve fakultní nemocnici

Domácí

Podle rozhlasu však Vondrák právě v této době, konkrétně 30. prosince, šel na očkování sám.

„Ano, byl jsem očkovaný. Bylo to z mimořádné dávky prostřednictvím naší zdravotní záchranné služby,“ řekl Radiožurnálu. „Já jsem to nechtěl, ale protože jsem se domníval, že je to racionální a racionální to je, tak jsem na to přistoupil. A nemám zájem se tady v tomto obhajovat,“ poznamenal hejtman.

Rozhlas připomněl, že konec minulého roku postihl výpadek dodávek vakcíny Pfizer, který zasáhl nejvíce právě Moravskoslezský kraj.

Úředníci, kteří předběhli pořadník očkování, dostanou i druhou dávku

Koronavirus

Vondrák očkování dostal údajně kvůli tomu, že „za to celé tady zodpovídá“. Podle ankety rozhlasu je nicméně Vondrák jediným hejtmanem, který se nechal očkovat, přestože i ostatní řídí krizové štáby.

Zdeněk Pohlreich dostal přednostně vakcínu proti covidu-19

Ekonomika

Podle Radiožurnálu se nechali očkovat také ředitelé policie v Praze a Moravskoslezském kraji Tomáš Lerch a Tomáš Kužel. Ti však rozhlasu odmítli odpovědět a odkázali na své mluvčí.

Ve středu zveřejnila policie na svém webu zprávu, v níž stojí, že vakcína byla nabídnuta i členům krajských krizových štábů, mezi něž patří i ředitelé policie.

Kabátek kvůli přednostnímu očkování rezignovat nemusí, rozhodla rada VZP

Domácí

Přednostně již byli očkováni mimo jiné i ředitel VZP Zdeněk Kabátek, restauratér Zdeněk Pohlreich, radní v Hradci Králové Zdeněk Fink s manželkou nebo úředníci Státní zdravotního ústavu s příbuznými.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám