Hlavní obsah

Plzeňský hejtman Bernard má koronavirus

Právo, Jiří Šolc
Plzeňský kraj

Hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard (ČSSD) je pozitivní na koronavirus, potvrdil to na svém facebooku. Ještě 29.3. ale tvrdil, že mu testy vyšly negativně.

Foto: Jan Švábek, Právo

Plzeňský hejtman Josef Bernard

Článek

„Po ukončení karantény a negativních výsledcích testování jsem na sobě pociťoval příznaky mírné svalové horečky a měl jsem teplotu 37 stupňů. Abych nic nezanedbal, nechal jsem si provést opakované testy, které prokázaly, že jsem Covid pozitivní. Dnes jsem nastoupil do druhé karantény. Nyní se cítím opět naprosto zdravý. Ve vedení krizového štábu pokračuji způsobem, který mám již ověřený, tedy prostřednictvím moderních komunikačních prostředků,“ napsal Bernard.

Po radní Radce Trylčové (ODS) a náměstku hejtmana Zdeňka Honze (ČSSD) se jedná již o třetí osobu ve vedení kraje s pozitivním testem.

V karanténě je i primář Klatovské nemocnice

Koronavirus

Krajští radní a úředníci podstoupili testy a byli umístěni do karantény poté, co se nákaza prokázala u jako první u Trylčové. Všichni se totiž společně setkali 16. března na jednání krajské rady. Žádný z účastníků jednání tehdy neměl roušku. Vláda schválila povinnost nosit roušku na svém mimořádném jednání 18. března, a to s účinností od 19. března.

Radní informace o svém zdravotním stavu zveřejnila ve čtvrtek 26. března. „Byla jsem pozitivně testována na nemoc COVID 19. Nemoc u mne zatím má naštěstí lehký průběh, takže se budu léčit v domácím prostředí, kde budu izolována. Po pozitivním testu jsem hygieniky informovala o všech svých kontaktech v kritické době,“ uvedla na svém facebookovém profilu Trylčová.

Mluvčí krajského úřadu Alena Marešová Právu sdělila, že nebude komentovat hejtmanovo zdraví. „Je to jeho osobní věc,“ řekla.

Komentovat informaci o hejtmanově zdraví nechtěl ani šéf krajské hygieny Michal Bartoš.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám