Hlavní obsah

Pirátská sprostota inspirovala Kalouska: Už víme, jak se oslovují Piráti

• Aktualizováno
Novinky, Renáta Bohuslavová

Už víme, jak se oslovují u Pirátů, reaguje předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek na zveřejněný e-mail plný vulgarit. Ten napsala bývalá předsedkyně pražského zastupitelského pirátského klubu Michaela Krausová svému příteli a šéfovi pirátských poslanců Jakubu Michálkovi. Paradoxně právě Kalousek ještě před lety Piráty oslovoval ko*oti.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Bývalá předsedkyně zastupitelského klubu Pirátů Michaela Krausová

Článek

„Ať si políbí prdel zasraná p**a a přestane argumentovat stanoviskem, který jsme kvůli její svaté válce s Magdalénou museli kvůli damage control napsat. Nevím, co si s ní Martina (ne)domluvila. Já s tímhle končím. Ve straně plné kreténů, kteří mají větší slovo než normální lidi pracovat nebudu,” psala v soukromém mailu tehdejší předsedkyně pražského zastupitelského klubu Pirátů Michaela Krausová.

Krausová už nevede Piráty v pražském zastupitelstvu

Domácí

Zpráva byla určená jejímu příteli, kterým je předseda pirátských poslanců Jakub Michálek. Konverzace do veřejného prostoru unikla minulý týden a v posledních dnech se stala terčem posměchu i ze strany dalších politiků.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek (TOP 09) ve Sněmovně

Paradoxně se nad komunikací Pirátů baví například šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek, který píše, že už víme, jak si Piráti říkají.

„V KDU-ČSL se oslovují “sestro, bratře”. V ČSSD jsou zase “přátelé”, komunisté jsou “soudruzi”. Teď už také víme, jak si říkají v piratské straně,” napsal Kalousek na twitter.

Sám Kalousek ale pro vulgarity také nejde daleko a v roce 2010 dokonce tehdy ještě téměř neznámé Piráty nazýval ko*oty.

Miroslav Kalousek v bodrém rozhovoru se členy Pirátské strany

„Vy jste sice pěkní ko*oti, ale furt jste sympatičtější než Jiří Paroubek,” řekl před devíti lety při setkání před Sněmovnou.

Spor mezi ženami poslanců

Krausovou její velmi vulgární slova zpětně mrzí. „Šlo o mé zkratkovité a emočně vypjaté vyjádření v mé osobní konverzaci, které se může stát každému a které mě mrzí, ale nic to nemění na mém nasazení pracovat pro stranu a dělat dobré věci, jako třeba v poslední době bylo vypovězeni smlouvy s Pekingem,“ napsala Novinkám Krausová.

Celý problém, o který se v e-mailu jedná, se týká výběrového řízení na post poradce pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti), kdy se Piráti nebyli mezi sebou schopní domluvit na tom, jakou cestu pro výběr dalšího z poradců zvolí.

Krausová svými ostrými slovy útočí na neúspěšnou kandidátku Pirátů do Evropského parlamentu a zároveň manželku poslance Lukáše Koláříka Janu Koláříkovou, která měla zveřejnění inzerátu na poradce primátora na starosti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jana Koláříková

„Míša Krausová to trochu přepálila. Na druhou stranu to chápu, protože mail byl určený pro jejího přítele, ne pro mě. To, že jsem ho dostala já, bylo vlastně nedopatřením. Myslím, že pokud používá vulgarismy a neumí se chovat, tak to není můj problém, ale její,” řekla Koláříková Novinkám.

Výběrové řízení na desátého poradce primátora je podle tiskové mluvčí primátora Martiny Vackové, o které se v e-mailu také hovoří, dokončeno a jeho výsledky zveřejní Piráti na fóru. Vulgární komunikaci ze strany Krausové Vacková odmítla komentovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám