Hlavní obsah

Piráti by vyhozeného policistu Šmída do voleb brali

Právo, jim

Bývalý detektiv Jan Šmíd má šanci dostat se na pirátskou kandidátku pro sněmovní volby. Špičkám ústecké organizace, pod kterou jako nezávislý zastupitel Děčína spadá, by se zamlouvalo, kdyby na kandidátce figuroval. Šmíd byl právě kvůli svému angažmá pro piráty z řad policie propuštěn. A soud minulý týden potvrdil, že oprávněně.

Foto: Piráti

Jan Šmíd, někdejší podplukovník Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Článek

Poslanec a kandidát na lídra ústecké kandidátky František Navrkal má za to, že by bylo v pořádku, kdyby se Šmíd na kandidátce objevil. „Je to na něm. Znám se s ním dlouhodobě. Připadá mi jako dobrý člověk a i coby zastupitel města odvádí dobrou práci. Mně by jako špatný kandidát nepřišel. Ale zatím mi neřekl, že by takové ambice měl,“ řekl Právu.

Z PES je kočkopes. Někam zavřít by se měla vláda, ne restaurace, zní z opozice

Domácí

Podobně hovořil i šéf krajské organizace Vladimír Vlach: „Pan Šmíd je bezesporu výraznou lokální osobností. Osobně by se mi na kandidátce líbil.“

V ústecké organizaci pirátů probíhají primárky. Sám Šmíd ale zatím odmítá o své politické kariéře hovořit.

Máme toho plné zuby, tohle je šílenství. Piráti tepou Babišovu vládu

Domácí

Jak uvedl tento týden pro Právo, nejprve by se rád seznámil s odůvodněním pravomocného soudního verdiktu, který zamítl jeho žalobu proti propuštění z Národní centrály proti organizovanému zločinu. „Ještě existuje opravný prostředek, je jím kasační stížnost,“ řekl Právu Šmíd.

Reklama

Výběr článků

Načítám