Hlavní obsah

Pacientka zatajila kontakt s nakaženým. Lékaři i sestry z Prachatic mají karanténu

Právo, Pavel Orholz
Prachatice

Pět lékařů a přes třicet sester z jednotky intenzivní péče a interny prachatické nemocnice musí do domácí karantény. Dvě pacientky z jedné vesnice totiž zdravotníkům zatajily, že měly kontakt s na koronavirus pozitivně testovanými lidmi. Testy u nich poté prokázaly stejné onemocnění.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Právu to potvrdil ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš. „První pacientka ležela v nemocnici od čtvrtka do pondělí a fakt, že se setkala s pozitivně testovanou osobou, nám zatajila. Původně jsme jí léčili na průjem. Včera nám tak u ní vyšel pozitivní test a nyní se potvrdil i u druhé pacientky,“ uvedl Čarvaš.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

O karanténě v prachatické nemocnici informoval jako první server idnes.cz. Čarvaš dále uvedl, že nyní musela nemocnice připravit do konce týdne nové služby, protože přes třicet lidí nemůže do práce. Obává se také, že se nakazili i další pacienti.

Lidé s náhlou ztrátou čichu by měli jít do karantény

Koronavirus

„Je to opravdu složitá situace, protože všechny, kteří museli do karantény, budeme v práci postrádat. Rozepsali jsme služby dokonce týdne a lékaři i sestry, kteří se s nakaženými pacientkami na zmíněných odděleních nesetkali, budou opravdu hodně vytížení. Karanténa se týká hned dvou týmů,“ zdůraznil Čarvaš.

Nabádá proto všechny pacienty, aby v případě zdravotních problémů lékařům poctivě hlásili, zda se setkali s někým, kdo mohl být pozitivně testovaný na Covid - 19, nebo byl v karanténě.

Reklama

Výběr článků

Načítám