Hlavní obsah

Nerezignuji, je to politický boj, říká miliardář Sehnal k přednostnímu očkování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastupitelstvo pražských Letňan se bude na středeční mimořádné schůzi zabývat poškozením dobrého jména městské části kvůli jednání zastupitele Pavla Sehnala. Miliardář se měl vydávat za zdravotníka, aby následně v Nemocnici na Bulovce přednostně obdržel vakcínu proti covid-19. On sám pochybení odmítá a jednání se kvůli karanténě po zahraniční cestě neplánuje zúčastnit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Sehnal na fotografii z loňského roku.

Článek

„Moji političtí oponenti v zastupitelstvu v městské části Letňany se pouze snaží zneužít současnou mediální situaci proti mojí osobě. Je to nečestné, ale je to pouze politický boj,“ sdělil Novinkám.

Zároveň podotkl, že nevidí žádný důvod k tomu, aby složil mandát zastupitele, k čemuž ho již minulý týden vyzvali místní radní. Pro ČTK také uvedl, že skončit by naopak měli členové rady.

Očkovaný miliardář Sehnal odjel do zahraničí. Letňany chtějí jeho rezignaci

Domácí

S informací o tom, že jeden z nejbohatší českých podnikatelů a předseda Občanské demokratické aliance dostal na počátku března v pražské Nemocnici na Bulovce vakcínu proti koronaviru, přišly ve středu Seznam Zprávy. Ředitel nemocnice Jan Kvaček serveru řekl, že byl Sehnal naočkován i přes jeho zákaz a že se vydával za zdravotníka. Deník N následně uvedl, že se případem zabývá policie.

Vakcína od Pfizeru je účinná proti brazilské variantě koronaviru

Koronavirus

Sehnal však trvá na tom, že na očkování měl nárok, jelikož jako majitel a ředitel dvou zdravotnických zařízení (Bulovka Dental Clinic a Lázně Praha) patří do druhé vlny očkování. „Neměl jsem tudíž žádný důvod nikde uvádět, že jsem lékař, jak bylo nepravdivě tvrzeno v médiích,“ tvrdí Sehnal.

V oficiální očkovací strategii ministerstva zdravotnictví se ale výslovně hovoří pouze o „zdravotnických pracovnících“ pracujících přímo v ordinacích, nikoli majitelích či ředitelích těchto zařízení.

Již dříve také uvedl, že o to, aby se nechal naočkovat, jej údajně požádali jeho zaměstnanci, dentisté.

Studium to ohrožuje, ale situace je kritická, říkají o pracujících studentech šéfové nemocnic

Domácí

Nyní doplnil, že okolnosti svého očkování již vysvětlil velké části zastupitelů Letňan během telefonických rozhovorů.

Pokud jde o středeční zastupitelstvo, které se bude jeho chováním zabývat, uvedl, že to považuje za možnost, jak vysvětlit podrobnosti vakcinace i místním. „Ovšem v době, kdy platí nouzový stav a zákaz shromažďování, toto považuji za bezpředmětné. Zastupitelstva by se nikdo z občanů stejně zúčastnit nemohl,“ pokračoval.

On sám se navíc v pondělí večer podle svých slov vrátil ze zahraničí, a tak musí do pětidenní izolace, po jejímž konci absolvuje nový PCR test. „Osobně plánuji setkání s občany Letňan na téma mého očkování, jakmile to opatření vlády dovolí, předpokládám, že koncem března,“ uzavřel Sehnal.

Stejně nejsou lidi. Polní nemocnice v Letňanech se zase rozebere

Domácí

Hořký konec polní nemocnice

Do povědomí veřejnosti se Sehnal nedávno dostal jako majitel letňanského výstaviště, kde loni v říjnu vznikla záložní nemocnice kvůli podzimnímu zhoršování situace v nemocnicích. Využita ale nakonec nebyla. Právě Nemocnice na Bulovce, pod kterou zařízení spadalo, vyčíslila provozní náklady na téměř 100 milionů korun.

Denní sazba nájmu, která šla Sehnalově firma, činila přes 592 tisíc korun. Sehnal při ukončení pronájmu v únoru nabídl ministru zdravotnictví Janu Blatnému (za ANO), aby se velikost polní nemocnice zmenšila a sestěhovala do jednoho místa, což by vedlo ke snížení nájemného o dvě třetiny či více.

Nemocnice se podle něj neměla rušit, protože počet nakažených neklesal. Z toho důvodu nakonec otočil a nabídl, že vyjma mezd pracovníků uhradí náklady na polní nemocnici v prostorách výstaviště od začátku března sám. Ministerstvo ale i tak rozhodlo polní nemocnici zrušit. Hlavním problémem podle něj totiž nebyly finance, ale chybějící personál. Jeho nedostatkem dnes trpí i běžné nemocnice.

Pro nakažené jihoafrickou mutací budou platit jiná pravidla karantény

Domácí

Po volbách v roce 2018 se stal Sehnal v Letňanech místostarostou, loni v srpnu jej však zastupitelé odvolali s tím, že prosazuje vlastní obchodní zájmy na úkor Letňan. Sehnal výtky odmítl, nefunguje podle něj naopak vedení radnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám