Hlavní obsah

Není to chřipečka, napsal Prymula lékařům

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) se po svém jmenování obrátil v dopise na lékaře, které požádal o podporu. Konstatoval, že se pokusí zpomalit epidemii koronaviru a vrátit život „alespoň do trochu normálních kolejí”.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO)

Článek

„Někteří z nás z různých důvodů toto onemocnění podceňují, všechna fakta však ukazují, že to běžná 'chřipečka' skutečně není,” napsal lékařům Prymula patrně s poukazem na skutečnost, že někteří dlouhodobě tvrdí, že restrikce, které vláda příjala a přijímá kvůli omezení šíření covid-19, jsou kontraproduktivní a veřejnost pouze děsí.

Ministr je proto požádal alespoň o zdrženlivost stran dalších vyjádření. „Ať máte motivaci jakoukoliv, prosím zdržte se těchto vyjádření aspoň nyní, kdy si i každý laik s kalkulačkou snadno spočítá, kam se v horizontu jednoho měsíce můžeme dostat. Když nic nebudeme dělat, šíření totiž bude exponenciální, a ne lineární, jak si někteří možná myslí,” napsal a připustil, že různé pohledy mají na rizikovost exponenciálního šíření koronaviru nejen odborníci, ale i veřejnost.

Prymula se zlobí. Naštvala ho petice proti koronavirovým opatřením

Koronavirus

„Polovina populace je totálně vyděšená a druhá naopak vše podceňuje a už na nic nereaguje, a v tom je velké nebezpečí,” popsal ministr vnímání opatření ze strany veřejnosti. Tvrdí rovněž, že epidemie byla podceněna a dramaticky narůstá počet hospitalizovaných a bohužel i zemřelých.

„Bez vás ale tuto situaci nezvládneme a nezvládnu ji ani já, a proto vás žádám o vaši podporu,” uzavřel ministr.

Dodržujte opatření, jinak přitvrdíme, hrozí Prymula

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám