Hlavní obsah

Na Zlínsku zachytili maso z Francie s listerií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Veterináři ve Zlínském kraji loni zachytili zhruba 1600 kilogramů masných výrobků původem z Francie s obsahem bakterie způsobující listeriózu. Dvakrát řešili také záchyt salmonely v drůbežím mase pocházejícím z Polska a jednou v drůbežím mase od tuzemského výrobce. ČTK to řekl ředitel krajské veterinární správy František Mahdalík.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ve všech případech tyto výrobky musely být pozastaveny, musely být zlikvidovány a po došetření všech záležitostí byly zase uloženy finanční sankce. Co se týká dovozu, tam musí být stále prováděna kontrola. Provádíme to formou kontrol v místě určení. To znamená, že se kontroluje jednak dokumentačně a jednak se odebírají vzorky u dovozového zboží," uvedl Mahdalík.

Vegetariánský řezník má na zástěře místo krve mrkvový džus

Muži

V oblasti veterinární hygieny udělali loni veterináři ve Zlínském kraji 2562 kontrol, číslo je mírně nižší než v roce 2019. Zjistili 69 závad a uložili pokuty za 995.500 korun. Podle ředitele se kontroly týkají podniků, které vyrábějí potraviny živočišného původu.

Dále veterináři kontrolují dovozové zboží v místě určení, spolu s celníky a policisty se zaměřují na kontrolu převozu potravin a surovin živočišného původu, na kontroly docházejí také například na jatka.

Reklama

Výběr článků

Načítám