Hlavní obsah

Na Jihlavsko se vrací povinné roušky

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V celém okrese Jihlava bude od úterý povinné nosit roušky ve všech veřejných zařízeních. Informovala o tom Česká televize s odvoláním na jihlavský krizový štáb. Novinkám to potvrdila jihlavská primátorka Karolína Koubová.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Na Jihlavsko se vrací povinné roušky. Na snímku jihlavský magistrát, kde povinnost platí od 13. července.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

„Nošení roušek bude platit do odvolání. Dnes jsme se na tom dohodli s krajskou hygienickou stanicí,“ řekla Novinkám Koubová.

Opatření začne platit od úterních 15:00. K vyhodnocení dopadu nařízení se úřad s hygieniky vrátí v pátek a budou řešit, jak dlouho budou roušky povinné.

Jihlava zavádí povinné roušky na radnici. Ve hře je i jejich návrat do MHD

Domácí

Roušky musí lidé v celém okrese Jihlava nosit v MHD, v obchodech i při kontaktních službách, jako je kosmetika, manikúra nebo pedikúra.

„Právě v obchodech si na to lidé hodně stěžují, protože chtějí mít pocit bezpečí,“ doplnila primátorka s tím, že už od pátku platí v regionu povinnost nosit roušky v sociálních a zdravotnických zařízeních.

I na venkovních akcích

Roušky budou muset mít i návštěvníci větších venkovních kulturních akcí. „Kulturní akce nebudeme rušit, ale budeme požadovat taktéž nošení roušek. Věřím tomu, že lidé ocení, že akce nerušíme, a užijí si je i tak,“ dodala Koubová.

Organizátory úřady vyzvou, aby nošení kontrolovali, pokud se tak nestane, bude se porušením nařízení zabývat policie a věc půjde do správního řízení.

V ohnisku na Kutnohorsku přibyli nakažení, roušky opět povinné

Domácí

Už dříve Jihlava informovala o záměru zavést povinné roušky na jihlavské radnici. Povinnost platí od pondělí. „Přímo na magistrátu se sice onemocnění covid-19 zatím neprojevilo, ale nemocná je jedna spolupracovnice města z komise pro občanské záležitosti. Chystají se proto preventivně další opatření,“ uvedl už dříve mluvčí magistrátu Radovan Daněk.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Na Jihlavsko se vrací povinné roušky. Na snímku jihlavský magistrát, kde povinnost platí od 13. července

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám