Hlavní obsah

Na hranicích platí mírnější opatření, sledujeme situaci živě na Cínovci

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uvolnění opatření na hranicích, o němž minulý týden ve čtvrtek večer rozhodla vláda premiéra Andreje Babiše (ANO), se naplno projeví na hraničních přechodech v pondělí. Novinky v přímém přenosu sledují situaci na hraničním přechodu Cínovec/Zinnwaldl na česko-německém pomezí.

Záznam: Situace na hraničním přechodu s Německem CínovecVideo: Novinky

 
Článek

Jak vláda ve čtvrtek uvedla, Češi a cizinci s povolením vstupu na území ČR budou muset po návratu do země nastoupit dvoutýdenní karanténu nebo se prokázat maximálně čtyři dny starým negativním testem na koronavirus.

Mnozí lidé žijící v oblastech u hranic s Německem tam pravidelně jezdí nakupovat, poukazují při tom na to, že Němci nabízejí kvalitnější zboží často i za příznivější ceny. SRN své hranice nezablokovala na rozdíl například od Slovenska nebo Polska.

Policistům se nelíbí, že zničehonic musí pouštět řidiče přes hranice

Koronavirus

U příhraničních zaměstnanců ve zdravotnictví, v sociálních službách nebo pracovníků integrovaného záchranného systému zůstává v platnosti právo vycestovat bez karantény při návratu, nemusí ani předkládat negativní test. Totéž platí u pracovníků v mezinárodní dopravě, diplomatů nebo lidí, kteří cestují za hranice v mimořádných případech na dobu kratší než 24 hodin.

Měsíc jsem byl doma. Pendler čekal, až bude moci jezdit za hranice denně

Koronavirus

Ochrana hranic s Německem a Rakouskem by měla pokračovat dalších 20 dní do 14. května. Otevřeny zůstávají pouze vybrané hraniční přechody.

Reklama

Výběr článků

Načítám